Siirry sisältöön

WinNovan elintarvikealan ja media-alan yhteistyötempaus – Iloa ystävänpäivään leipomalla 

Maanantaina 14.2. muistettiin jälleen niin ystäviä kuin läheisiä ystävänpäivän johdosta.  Antiikin Rooman, Englannin ja Yhdysvaltojen kautta meille Suomeen ystävänpäivän vietto kotiutui 1980-luvun lopulla.  Kansainvälisestä tavasta poiketen suomalaisesta ystävänpäivästä on yleisemmin muodostunut ystävien muistamisen, ei vain rakastavaisten juhlapäivä. Mukava on huomioida itselle tärkeää ja merkityksellistä henkilöä kortilla, soitolla tai muulla pienellä muistamisella.

Tärkeintä päivässä on tuoda saajalle iloa ja hyvää mieltä varsinkin kun korona-aikana kontaktit ovat jo parin viime vuoden tapaan jääneet rajoitusten johdosta minimiin. Mieleen tulee myös se, että ystävänpäivänä olisi hyvä yleisesti levittää positiivista ajattelua ja iloa tilanteeseen, jossa kaikilta vaaditaan joustoa, venymistä ilman tietoa siitä kuinka kauan epävarmuusaikaa vielä on jäljellä.

WinNovan Rauman elintarvikealalla hyvän mielen jakaminen aloitettiin viime vuonna leipomalla kotona yksin asuville kotihoidon asukkaille iloa pienen leivonnaislahjan myötä. Tänä vuonna päätettiin jatkaa iloista, yllättynyttä ja hyvää palautetta kerännyttä pikku tempaustamme. Paitsi saajille, silloinen tempaus tuotti hyvää mieltä kosolti myös tekijöille. Niinpä innokkuutta osallistumiseen löytyi tänäkin vuonna. 

Opiskelijoille annettiin tehtäväksi miettiä kohteita, joita he haluaisivat muistaa. Pohdinnan tuloksena opiskelijat ehdottivat, että kohteiksi valittaisiin Rauman aluesairaalan Pandemiapoliklinikka sekä Rauman perhetukikeskus. Perusteluina valinnalle oli, että kummassakin tehdään hyvin tärkeää työtä ja kuormitus on molemmissa korona-aikana ollut melkoinen.

Kahvilan ja konditorian työntekijä 20 –21 ryhmän opettajat Seppo Rantanen ja Riitta Alamäki lähtivät selvittelemään ehdotettujen kohteiden yhteyshenkilöitä yhdessä koulutuspäällikkö Päivi Yli-Karron kanssa. Ehdotuksemme sai jälleen yllättyneen ja iloisen vastaanoton ja tempausta ryhdyttiin toteuttamaan nopealla aikataululla.  

Ystävänpäivätempaus sopi erinomaisesti opiskelutavoitteisiin, jolloin siitä on hyötyä myös ammatillisen osaamisen kehittymisen kannalta. Itse tuotteiden valmistus toteutettiin siten, että elintarvikealan perustutkinnon ja kahvilan ja konditorian työntekijä -ryhmien opiskelijat valmistivat ja pakkasivat tuotteet opettajiensa Seppo Rantasen ja Eero Hyvärisen ohjauksessa kahtena päivänä. Tuotteiden valmistuksessa noudatettiin tarkkaa hygieniaa, ja jo hyvin opittuun tapaan työtiloissa käytettiin tarvittavia suojaimia käsien desinfiointia unohtamatta. 

Tuotteet pakattiin rasioihin ja jokaiseen tervehdykseen tuli WinNovan media-alan opiskelijoiden kuvaamat ja opettajiensa Tytti Parjasen ja Veijo Laitilan ohjauksessa toteuttamat ystävänpäivätarrat tervehdyksineen. Pakatut tuotteet toimitettiin saajilleen ystävänpäivänä 14.2. 2022. Muistamiset WinNovan puolesta kävivät luovuttamassa Elintarvikealan opettajat Seppo Rantanen ja Eero Hyvärinen sekä opiskelijoiden edustajana Sanni Mikkonen. Tuotteet vastaanottivat Rauman perhetukikeskuksessa Osastotyön palveluvastaava Ann-Mari Malmsten ja perhekuntoutusosaston ohjaaja Hanna-Mari Vahtokari. Rauman sairaalassa tuotteet puolestaan vastaanottivat eri yksiköissä pandemiatyötä tekevät työntekijät.  

Opettajien mukaan tällaiset monialaisesti toteutettavat tehtävät tuovat paitsi opiskelijoille ja saajilleen iloista ja hyvää mieltä, toimivat myös opetuksellisesti erinomaisina harjoituksina tulevaa työelämää varten. 

Teksti Riitta Alamäki 

Sydänleivos ja sen pakkaus.
Opiskelijat pakkaavat leivoksia.
Leivosten luovutus perhetukikeskuksessa.
Leivosten luovutus sairaalassa.
Opiskelijoiden suunnittelema leivosrasia.