Siirry sisältöön

Cultural Heritage in A European Context Orihuela Spain 7-11.3.2022

Kuvassa iso opiskelijaryhmä vanha harmaan tornin juurella.

Cultural Heritage in A European Context Orihuela Spain 7-11.3.2022

Osallistuimme kulttuuriperintöhankkeen ensimmäiseen tapaamiseen opiskelijoiden kanssa Orihuelassa Espanjassa. 

WinNovasta meitä lähti 4 liiketalouden opiskelijaa ja opettajista Leena Seppänen ja Johanna Hankimaa-Khezami. Hanketta on työstetty 2 vuotta ja ennen liikkuvuutta opiskelijat tekivät tehtäviä E-twinning alustalla sekä osallistuivat chat-keskusteluun vaihtoon osallistuvien nuorten kanssa. Hankkeessa on mukana Espanja, Unkari, Islanti ja Suomi.

Tapaaminen alkoi tervetuloa toivotuksin Ies Gabriel Miro koulussa. Opiskelijat jaettiin kansainvälisiin tiimeihin, joissa he työskentelivät koko viikon. Viikon lopuksi parhaat pisteet saavuttanut tiimi palkittiin Farewell päivällisen yhteydessä.

Viikon aikana tutustuimme Luontopuisto La Mataan Torreviejassa. Kävimme Granadassa maailman perintökohteessa Alhambra, joka oli muslimien valtakauden huikea palatsien kokonaisuus.

Tutustuimme oppaan johdolla Orihuelan keskustan katetraaleihin ja nähtävyyksiin.

Tutustuimme Santo Domingo kouluun ja sen omaan katetraaliin. Illalla saimme kokea lasten flamenco-esityksiä ja lopuksi myös opiskelijamme saivat harjoitella flamengon saloja.

Lorcassa tutustuimme Argeologiseen museoon ja vierailimme ainoassa synagogassa, jota ei ollut muutettu kirkoksi.

Perjantaina opiskeijat kisasivat palmupuistossa erilaisin tehtävin ja tekivät koululla viikosta digitaalisen lehden ryhmissä. Me opettajat valmistelimme seuraavaa matkaa Suomeen ja ideoimme, miten järjestämme kouluillamme espanjalaisen päivän.

Olin ylpeä opiskelijoidemme käytöksestä ja kuinka he nopeasti alkoivat keskustella englanniksi. Opimme paljon espanjalaisesta kulttuuriperinnöstä, ruokaperinteestä ja heidän iloisesta, ystävällisestä mentaliteetistaan.Toivon, että pystymme järjestämään yhtä antoisan viikon toukokuussa 9-13. 22 Porissassa.

Johanna Hankimaa-Khezami, WinNova