Siirry sisältöön

Euroports Finland Oy ja WinNova solmivat kumppanuussopimuksen

Koulutusyhteistyöllä varmistetaan osaamisen kehittäminen ja työvoiman saatavuus.

Euroports Finland Oy ja Länsirannikon Koulutus Oy WinNova ovat solmineet kumppanuussopimuksen. Sopimuksen viitekehys koostuu mm. henkilöstön ammatillisen osaamisen kehittämisestä ja WinNovan opiskelijoiden työpaikalla oppimisen mahdollistamisesta. Sopimus kattaa Europortsin Rauman ja Pietarsaaren toimipaikat.

“Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä jo pitkään, ja kumppanuussopimuksen myötä pystymme entistä paremmin tukemaan Europortsin liiketoiminnan kehittämistä”, kertoo WinNovan toimitusjohtaja Lasse Schultz.

“Osaavan työvoiman saatavuus käy yhä haasteellisemmaksi, jolloin ennakoivan ja suunnitelmallisen, yrityksen strategiaa tukevan koulutusyhteistyön merkitys kasvaa entisestään”, toteaa Schultz.

Euroports Finland Oy:n toimitusjohtaja Sari De Meulder kertoo, että osaamisen kehittäminen on yksi Europortsin painopistealueista nyt ja tulevaisuudessa. Kumppanuussopimuksen tavoitteena on yhteistyössä WinNovan kanssa kehittää ja vahvistaa henkilöstön osaamista ja vastata alati muuttuvan toimintaympäristön vaatimuksiin.

“Yhteistyö WinNovan kanssa on ollut tiivistä mm. rekrytointikoulutuksissa, joita olemme yhteistyössä toteuttaneet jo vuodesta 2014 alkaen. Toimintaympäristön nopea muutos ja alan digitalisoituminen haastaa meidät yhdessä WinNovan kanssa ennakoimaan ja toteuttamaan osaamiseen liittyviä koulutuksia yhtiön strategian ja liiketoimintatavoitteiden mukaisesti”, Sari De Meulder jatkaa. 

Logistiikka-ala nähdään WinNovassa potentiaalisena kasvualana, ja WinNova investoikin voimakkaasti uusiin oppimisympäristöihin ja uuteen teknologiaan, mm. simulaatioratkaisuihin, jotta opiskelijoiden valmiudet vastaisivat entistä paremmin modernin työelämän tarpeita.