Siirry sisältöön

Yhteishaku päättyi – WinNovaan hakemuksia eri hakukohteisiin kaikkiaan lähes 5000

Valtakunnallinen yhteishaku peruskoulun jälkeisiin opintoihin päättyi Opintopolussa 22.3.2022. WinNovalla oli yhteishaussa mukana tänä vuonna n. 30 perustutkintoa, joista valmistutaan yli 50 eri ammattiin sekä tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA).

WinNovaan Poriin, Raumalle, Ulvilaan ja Laitilaan haki vuoden 2022 yhteishaussa ensisijaista opiskelupaikkaa yhteensä 1078 opiskelijaa hakujen kokonaismäärän ollessa eri kohteisiin 4998. Hakijoita kaikkiaan oli 1942. Perustutkintojen aloituspaikkoja yhteishaussa WinNovassa on yhteensä 1000 (tuva-koulutuksen kanssa 1107). Opiskelija voi yhdellä hakemuksella hakeutua seitsemään eri hakukohteeseen, ensisijaisesta toiveesta seitsemänteen hakukohdetoiveeseen. Koko WinNovan vetovoimaluku perustutkintohakujen osalta oli hienosti 1,05 (Vetovoimaluku yksi tarkoittaa, että jokaista aloituspaikkaa kohden löytyy ensisijainen hakija.)

Porissa vetovoimaluku oli 1,03 ja ensisijaisia hakijoita kaikkiaan oli 663 (sisältäen TUVAn). Porissa vetovoimaisimmaksi hakukohteeksi nousi perinteisesti hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto. Vetovoimaisia aloja oli myös logistiikan, perustason ensihoidon (sosiaali- ja terveysala), ravintola- ja catering-alan sekä sähkö- ja automaatioalan perustutkinnot. Määrällisesti eniten ensisijaisia hakijoita houkutteli sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, (lähihoitaja), sähkö- ja automaatio, liiketoiminta sekä talotekniikka.

Raumalla vetovoimaluku nousi hieman viime vuodesta ollen lähes yksi eli 0,99 ja ensisijaisia hakijoita kaikkiaan oli 349 (sisältäen TUVAn). Suosituimmat alat vetovoimaluvuin olivat sähkö- ja automaatioala, rakennusala sekä kone- ja tuotantotekniikka. Vetovoimaisia aloja olivat myös media-ala, liiketoiminta, merenkulkuala ja talotekniikka. Määrällisesti eniten ensisijaisia hakijoita houkutteli sähkö- ja automaatioala, merenkulku sekä liiketoiminta.

Ensi kertaa haussa oli myös uusi TUVA-koulutus eli tutkintokoulutukseen valmentava koulutus Porissa, Raumalla ja  Laitilassa. TUVA tarjoaa hyvän vaihtoehdon hakijalle, joka tarvitsee lisää aikaa ja ohjausta tutkintoon johtavan koulutuksen valinnassa sekä sinne hakeutumisessa. TUVA-koulutuksen yleisenä tavoitteena on saavuttaa sellaiset opiskeluvalmiudet, joiden avulla opiskelija voi hakeutua lukiokoulutukseen tai ammatilliseen koulutukseen ja suoriutua näistä opinnoista.

Ulvilassa metsäalan ja rakennusalan (maarakennus) perustutkinnot kiinnostivat hakijoita ja metsäalan perustutkinnon vetovoimaluku oli 1,03.

Laitilassa turvallisuusala kiinnosti hakijoita vaihtoehdoista eniten. Tänä vuonna yhteishaussa Laitilaan oli ensimmäistä kertaa mukana myös ravintola- ja catering-alan sekä matkailualan perustutkinnot.

Valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 16.6.2022. Aloittavien opiskelijoiden opintojen aloitus käynnistyy WinNovassa orientaatioviikolla 1.8.2022

Ilmoita opiskelupaikan vastaanottamisesta kirjeen ohjeiden mukaisesti viimeistään 30.6.2022 klo 15 mennessä.

Varasijat voimassa 19.8.2022 asti. Tätä ennen hakijoita kutsutaan varasijoilta, mikäli hakukohteeseen jo valittu opiskelija peruu opiskelupaikkansa.

Mahdollisista pääsy- ja soveltuvuuskokeista on lisätietoa WinNovan verkkosivuilla osoitteessa 
Pääsy- ja soveltuvuuskokeet – WinNova(avautuu uuteen ikkunaan) 

Jatkuva haku kaikille winnova.fi

Ammatillisen koulutuksen hakeutumisen pääväylänä toimii yhteishaun ohella jatkuva haku, jossa tavoitteena on joustava hakeutuminen koulutukseen ympäri vuoden. WinNovassa on jatkuvassa haussa laaja koulutustarjonta, johon voivat hakeutua kaikki opiskelusta kiinnostuneet. Koulutustarjonta päivittyy WinNovan verkkosivuille. 

Neuvoja hakeutumiseen saa WinNovan Hakupalveluista 

Avoinna arkisin lukuvuoden aikana

ma-to klo 9-15, pe klo 9-12

p. 044 455 8500

Sähköposti hakupalvelut(at)winnova.fi 

Livechat sivuillamme arkisin klo 12-15.