Siirry sisältöön

Kristian suorittaa digitutorina opintonsa loppuun

WinNovan ensimmäiseksi digitutoriksi valikoitui Kristian Valtonen. Hänen opintonsa ovat viittä vaille valmiit: viimeinen tutkinnon osa, Teknisessä tukipalvelussa toimiminen, tulee suoritettua työssäoppien oman oppilaitoksen digitutor-pilotissa. Kristian myös osallistuu pilotin kehitystyöhön. Jokaisesta palvelutehtävästä tehdään sähköinen tiketti, ja järjestelmästä nähdään helposti missä asioissa tukea on pyydetty ja kuinka paljon. Myös digitutorin tehtävänkuvaa ja ohjeita päivitetään yhdessä kokeilun edetessä.

”On mukava kun saa autettua asiakasta ongelmassa ja olen mielelläni mukana kehittämässä tätä helpdeskiä”, Kristian vakuuttaa.

Aamuisin ja iltapäivisin Kristian ehtii työskentelemään myös pari tuntia oppilaitoksen mikrotuen apuna. Lisäksi hän pääsee ainutlaatuiseen projektiin Taitaja2022-kilpailua edeltävällä viikolla, kun kilpailupaikalle asennetaan tietokoneita ja rakennetaan verkkoa. Tällöin valitettavasti digitutorin palvelupiste täytyy pitää suljettuna.

Nykyisin oppilaitoksissa käytetään monia järjestelmiä, joihin kirjautumisessa saattaa olla ajoittain ongelmia. Oppimis- ja viestisovelluksia voidaan asentaa myös omiin laitteisiin kuten kännyköihin, ja asetusten kanssa voi välillä olla ihmettelemistä. Oma vastuuopettaja ei ole välttämättä koko ajan saatavilla, niinpä viivettä auttaa paikkaamaan asiat hyvin hallitseva digitutor.

”Tämä on itselleni hyvä paikka kehittyä asiakaspalvelussa. Mikään ongelma ei ole turha tai kysymys nolo, rohkeasti pisteelle vaan!”, Kristian kannustaa.

Kristian Digitutor-työpisteensä takana valmiina auttamaan opiskelijoita.

WinNovan Tiedepuiston kampuksella maaliskuussa avattu digitutor-piste palvelee opiskelijoita ma-pe klo 10 – 14 esimerkiksi kirjautumisongelmissa, oppilaitoksen järjestelmien käyttöönotossa ja sovellusten asentamisessa omiin laitteisiin. Digitutor-piste palvelee pilottivaiheessa toukokuun loppuun.

Teksti Konsta Ojanen