Siirry sisältöön

Torrevieja 8.-12.12.2021 ja 6.-10.4. 2022

Kuvassa Harry's lounge & kitchen ravintolan punainen julkisivu.

Aurinkoinen Torrevieja tuli kuluvana lukukautena tutuksi kahteen otteeseen. Joulukuussa matkustin arvioimaan opiskelijaa vaihtojaksolla ja kartoittamaan samalla lisää top -paikkoja, jotka soveltuvat turvallisuusalalla opiskeleville.

Matkalle lähtö tapahtui mukavasti aikaisin aamulla…

Pilot Hotelli klo 4.45 ja paperipussi aamiainen

Perille Espanjaan saavuin Alicanten kansaiväliselle lentokentälle, josta oli noin tunnin taxi matka Torreviejaan Hotel Masaan. Hotellissa tutustuin paikalliseen Guardia Sivil edustajaan, joka on yksi osa espanjalaista poliisia. Hän kertoi lyhyesti Espanjalaisten viranomaistoimijoiden koulutuksesta ja tehtävän kuvasta. Suomessa toimii yksi poliisi organisaatio. Espanjassa samassa tehtävänkuvassa toimii useampia erillisiä organisaatioita. Kuvassa oleva nuorimies kertoi hänen koulutuksensa kestäneen 9kk. Ampuma-asetta saa kuulemma kantaa tehtävissä koulutuksen jälkeen, kunhan siihen hakee luvan. Epäselväksi jäi miten paljon koulutus pitää sisällään voimankäyttökoulutusta tai vk -välineiden koulutusta. Kielimuuri tuli tuossa kohtaa vastaan, vaikka kyseinen henkilö puhui melko hyvin englantia. 

Hotel Masa
Hotellin merinäköala oli mukava

Joulukuisen matkani tarkoitus oli arvioida opiskelijan kansainvälisen toiminnan top -jakso ja kartoittaa uusia top -paikkoja. Muutama hyvä uusi toiminta ympäristö löytyikin ja kävin myös jo aikaisemmin kontaktoiduissa top -paikoissa.

Kelit olivat mukavan lämpöiset ja tuli käveltyä pitkiä matkoja paikasta toiseen ihastellen hienoa Torreviejan kaupunkia.

Torrevieja rantakatu
Näitä tarvittiin matkalla myös.

Paluumatkalla mukaan tuli reilun kuukauden Torreviejassa top -jaksolla ollut opiskelija, joka tuli samalla kyydillä lentokentältä länsirannikolle.

Pinkki Passi 🙂

Huhtikuussa 2022 Torreviejassa oli neljä turvallisuusalan opiskelijaa. Myös tällä kertaa, matkan tarkoitus oli tehdä jakson arvioinnit, kartoittaa uusia top -paikkoja ja tuoda opiskelijat takaisin suomeen.  Aivan ilman kommelluksia ei tällä kertaa päästy matkaan. Kymmeniä kertoja ulkomailla matkustaneena olen nähnyt joskus unta, että olen Helsinki-Vantaan lentokentällä ja passi kotona. No nyt se sitten tapahtui ihan oikeasti, Onneksi Poliisin toimipisteestä sai nopeasti apua ja upea “pinkki” pikapassi oli kädessä alle 20 minuutin. Virkailija lohdutti minua, että en todellakaan ole ainoa, joka erottuu tuon värisellä passilla tarkastuksessa. Kuulemma useampi niitä päivittäin tehdään.

Hotelli ja kaupunki olivat minulle nyt pääosin tuttuja ja myöskin paikallisliikenne reitit. Tapasin oppilaat ja top -paikan edustajat ja teimme arvioinnit, jotka olivat kaikkien oppilaiden osalta erinomaiset. Yksi uusi top -paikka tuli kartoitettua ja matka täytti taas tarkoituksensa.

Lennolla suomesta espanjaa olin tutustunut myös mielenkiintoiseen extreme-urheilijaan Kari Rouviseen. Hän vietti Torreviejassa aikaa pyöräilyharjoittelun merkeissä. Olosuhteet Torreviejassa ovat kuulemma ihanteelliset harjoitteluun ja kun kysyin minkälaisia matkoja päivittäin hän ajaa pyörällä vastaus oli 150-200km 😂 Karin päätavoite on kuitenkin nyt kesäkuussa ajettava RAAM 2022 kilpailu, jossa ajetaan Atlantilta-Tyynellemerelle läpi Amerikan. Tämä selitti hyvin nuo päivittäiset lenkkien pituudet.

Kari Rouvisen kanssa tankkaamassa kaloreita 2022

Riippumatta alun kommelluksista, oli tämän kertainen Torreviejan matka myös varsin mukava työmatka. Valoisuus ja aurinko tekevät hyvää ihmiselle tässä vaiheessa vuotta ja suosittelenkin näitä työreissuja kaikille.

Paluulennolla pääsi ihastelemaan upeita maisemia, kun ylitimme Alpit

Tero