Siirry sisältöön

WinNova mukana VASKI-hankkeessa – tule tutustumaan Taitaja-tapahtumatorille!

VASKI-hanke toteuttaa ammatillisen koulutuksen kestävän kehityksen ja vihreän siirtymän kehittämisohjelmaa.

Opetushallituksen rahoittaman ohjelman tavoitteena on tukea Agenda 2030-tavoitteiden toteutumista ammatillisessa koulutuksessa sekä vahvistaa kestävää kädenjälkeä. Hanketta toteuttaa 61 ammatillista oppilaitosta, mikä kattaa suuren osan Suomen ammatillista oppilaitoksista. 

Kehittämistyön pääpaino on ekologisessa kestävyydessä,  huomioiden kuitenkin myös sosiaalinen, kulttuurillinen ja taloudellinen kestävyys.  VASKI tavoittelee pysyviä toiminnallisia ja rakenteellisia muutoksia. VASKI-verkosto kehittää koko ammatillisen koulutuksen toimintaa kestävämmäksi ja vastuullisemmaksi.

Hankkeen eri teemojen tuloksena syntyy valtakunnallinen ammatillisen koulutuksen kestävyystiekartta, joka tukee ammatillisten oppilaitosten omaa kestävän kehityksen ohjelmatyötä. Myös WinNova laatii oman kestävän kehityksen ohjelmansa hankkeen aikana. WinNovassa VASKI-kehittämistyä integroituu strategisen kehittämisohjelman Jaksaminen, viihtyvyys, turvallisuus ja kestävä kehitys -toteutukseen. 

Lisää ammatillisen koulutuksen kestävän kehityksen ja vihreän siirtymän kehittämisohjelmasta uutiskirjeessä. VASKI-hankkeen uutiskirje(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)