Siirry sisältöön

Yrittäjyyskilpailun finaalissa pitää uskaltaa!

Uskalla yrittää on Suomen suurin vuosittainen yrittäjyyskilpailu. Sen järjestää Nuori yrittäjyys ry ja kilpailu on osa vuoden mittaista yrittäjyyskasvatusohjelmaa. Toisella asteella sen nimi on Vuosi yrittäjänä ja WinNovassa kaikki aloittavat liiketoiminnan ryhmät ovat suorittaneet sen osana opintojaan vuodesta 2015 lähtien.

Satakunnan semifinaalista jatkoon selviytyi kolme toisen asteen sarjan joukkuetta, joista peräti kaksi oli WinNovasta. EkoPyykkää NY (Robert Kari, Linnea Konola ja Kia Lepistö) ja Uuniavaillevalmis NY (Ellen Jalonen ja Elviira Kuja-Kanto) pääsivät Helsinkiin kauppakeskus Triplaan esittelemään osaamistaan kahden päivän ajaksi. Maakuntien parhaiden joukossa piti selviytyä kunnialla yritysesittelystä, myyntimessuista, pitchauksesta lavalla ja tuomaristohaastattelusta. Ja kyllä joukkueemme selviytyivätkin!

”Kaikki meni oikein hyvin ja hommasta jäi tosi hyvä fiilis! Antaa myös paljon uskoa omaan tekemiseen jatkossa!”, kommentoivat Ellen ja Elviira, joiden yritysideana on ollut asiakkaan toiveiden mukaan räätälöidyt artesaanikakut ja -leivonnaiset.

Robert EkoPyykkää NY:stä puolestaan antoi kehuja kokonaisjärjestelyistä: ”Homma toimi ihan hyvin ja oman tiimin tekeminen meni putkeen. Sai tosi hyvää kokemusta! Vaikka mitalia ei tullutkaan, ei haittaa. Kaikki täällä ovat voittajia ja erot tosi pienet.” Linnea ja Kia ovat samaa mieltä. Yritys kehittää ja myy ekologisia pesu- ja puhdistusaineita.

Finaalissa messut olivat kaikille avoimet ja väkeä Triplan tapahtuma-aukiolla kävi paljon. Peruskoulu-, toisen asteen- ja korkeakoulusarjan finalistiyrityksiä oli yhteensä yli 50. Lisäksi messuilla nähtiin alakoulusarja Pikkuyrittäjien messupisteet sekä kansainvälisiä opiskelijayrityksiä lähimaista. Nuori yrittäjyys ry:n kattojärjestö JA Worldwide toimii yli sadassa maassa!

Molemmilla tiimeillä on suunnitelmia jatkaa yritystoimintaansa jossain muodossa lukuvuoden jälkeenkin opintojensa ohessa.

Kuvat ja teksti: Konsta Ojanen, liiketoiminnan lehtori

Nuoret yrittäjät Uskalla yrittää -tapahtuman lavalla.

Ellen, Elviira, Linnea, Kia ja Robert huipensivat yrittäjyysvuotensa vahvalla suorituksella finaalissa.

WinNovan yrittäjät keskustelevat messupisteillään asiakkaiden kanssa.

Molempien yritysten messupisteet olivat näyttävät ja asiakaspalvelu huippuluokkaa.