Siirry sisältöön

Kongsberg Maritime Finland Oy lahjoitti WinNovalle kannettavia tietokoneita

WinNova vastaanotti lahjoituksena Kongsberg Maritime Finland Oy:ltä 47 kpl Dell-kannettavaa, jotka oli heiltä poistettu käytöstä, mutta joihin Vakka-Suomen Puhelin Oy lahjoitti uudet kovalevyt. Kovalevyt on nyt vaihdettu ja koneet odottavat kuljetusta WinNovaan. Työasemilla on vielä vuosia palvelusaikaa jäljellä.

Tämä yhteistyö sai alkunsa WinNovan toimitusjohtaja Lasse Schultzin keskusteluista Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja Riikka Piispan kanssa. Riikka Piispa oli tietoinen tällaisesta lahjoitusmahdollisuudesta ja varmisti työasemien saatavuuden. 

Keväällä WinNovan tietohallintopäällikkö Katja Kanerva-Leppänen kävi Kongsberg Maritime Finland Oy:n IT-päällikön kanssa WinNovan tarpeita läpi ja asiat etenivät. 

”Lahjoitus tulee tarpeeseen”, kiittelee WinNovan toimitusjohtaja Lasse Schultz. ”Samaan aikaan kun ammatillisen koulutuksen rahoitusta on viime vuosina palautettu lähemmäs aiempaa tasoa, koulutuksen järjestäjille on tullut uusia vastuita mm. maksuttoman toisen asteen sekä lisääntyneen opetus- ja ohjausvelvoitteen muodossa. Lisävastuut tuovat tullessaan kustannuksia, mistä syystä otamme tällaisen lahjoituksen kiitollisena vastaan. Yhteistyömme Kongsberg Maritimen kanssa on tiivistynyt entisestään. Yhtiö on maailmanlaajuisesti johtava laivalaitevalmistaja, ja yhteistyö heidän kanssaan vie oivallisesti ammatillisen koulutuksen kehitystä eteenpäin”, Schultz jatkaa.

Lahjoitetut työasemat kohdistetaan opiskelijoiden käyttöön siten, että lahjoitetuilla koneilla voidaan toteuttaa liikkuva ATK-luokka/luokat ja mahdollisesti lyhytlainaukset opiskelijoille.

Kiitos kaikille osallisille!