Siirry sisältöön

Taitaja2022 turvapalvelu lajin voittaja Leevi Ilonen

Voittajan on helppo hymyillä

Leevi Ilonen lähti kilpailuihin itsevarmasti tavoittelemaan voittoa. Ammattilaisten kanssa työskentely työharjoittelun ajan kehitti osaamista, mikä näkyi kilpailutehtävien aikana.

“Itseluottamus oli avain voittoon. Luotin omaan tekemiseeni, vaikka kisatehtävät olivat haastavia.”

“Työharjoitteluni osui hyvin ennen kilpailujen alkua ja tästä oli apua, kun sain työskennellä ammattilaisten kanssa. Suurin apu tuli kuitenkin ehdottomasti koululta. Sain hyvää valmennusta kisoihin kolmesti viikossa ja koko kisojen ajan mukana ollut vastuuopettajani Carita Laine oli iso tuki. Hän tuki henkisesti koko kisojen ajan ja tsemppasi paljon. Carita myös selvitti kaikki kisapaikalla tulleet ongelmat, minun ei tarvinnut kuin keskittyä kisaan.”

Erityisesti Leevin mieleen jäi finaalin yhteishenki, mikä auttoi poistamaan jännitystä. Uudet ystävät ympäri Suomen ilahduttavat ja Leevi toivookin, että yhteys heihin säilyy.

“Taitaja-kisat ja varsinkin finaali oli todella hieno kokemus. Voisin sanoa kaikille kisoja harkitseville, että tämä oli sellainen vain kerran elämässä tullut tilaisuus, mitä et varmasti kadu.”

“Totta kai finaali jännitti etukäteen, sitä en voi kieltää. Finaalissa kuitenkin yhteishenki kilpailijoiden välillä oli huipussaan ja se kyllä poisti jännitystä. Vaikka kilpailimme toisiamme vastaan, kaikki tsemppasivat toisiaan.”

“Oli mahtavaa saada monia uusia ystäviä finaalista. Välimatka heihin on pitkä mutta toivon, että yhteys säilyy.”

Leeville Taitaja-kilpailut olivat ainutkertainen kokemus, mutta katse on jo tiukasti tulevaisuudessa. Tosin Leevikin ehti välissä hieman rentoutumaan ja juhlimaan voittoaan.

“18-vuotissyntymäpäiväni olivat melkein heti finaalin jälkeen, joten oli hyvä syy hieman juhlistaa myös voittoa. Oli kuitenkin palattava nopeasti töiden pariin, joten ehkä nautin voitostani sitten myöhemmin lomallani.”

“Sain töitä samasta vartiointiliikkeestä, jossa suoritin työharjoitteluni. Toivon mukaan saan jatkaa siellä varusmiespalvelukseni alkamiseen asti. Valmistun toivottavasti nyt elokuussa, joten työpaikan saaminen heti harjoittelun jälkeen ja ennen valmistumista oli hieno juttu.”

“Varusmiespalveluksen jälkeen täytyy pohtia jatko-opintoja. Poliisin ja ensihoidon tehtävät vetävät puoleensa, mutta vielä ei onneksi ole kiire päättää kumpaa lähden opiskelemaan. Vartijan koulutuksesta on hyötyä varmasti molemmissa.”

Leevi kertoi ennen finaalia antamassaan haastattelussa tavoittelevansa kirkkainta mitalia. Tavoite tuli saavutettua eikä viime vuonna semifinaaleihin päättyneet kilpailut ole enää mielessä. Nyt Leevillä on mielessään uudet tavoitteet, joita hän tavoittelee jo kovaa vauhtia.

Teksti: Salla Ruotsalainen

Leevi näyttää taitojaan Taitaja2022-kilpailuissa.