Siirry sisältöön

WinNovan ja EURESin ainutlaatuisella yhteistyöllä haetaan nyt ratkaisuja metallialan osaajapulaan

Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan ja EURES-toimijan (EURES=EURopean Employment Services) ainutlaatuinen kansainvälisen rekrytoinnin ja koulutusperäisen maahanmuuton yhteistyömuoto sai jatkoa. Kuluvan kesän aikana Vahterukselle rekrytoidaan 10 kansainvälistä osaajaa Portugalista ja Romaniasta.

Tämä toteutetaan yhdessä Varsinais-Suomen TE-toimiston EURES-asiantuntijoiden, WinNovan tuotannon ja teknologian yksikön ja yrityksen yhteistyönä. Osaajalta edellytetään 1-5 vuoden työkokemusta hitsaajana toimimisesta ja sertifioitua osaamista sekä riittävää englannin kielen taitoa. Hakijoiden osaamisen taso
varmistetaan hitsauskokeella. Mies hitsaa.

– Yhteistyö Varsinais-Suomen TE-toimiston EURES-asiantuntijoiden kanssa tuntui luontevalta, kun olimme jo saaneet tehdä vastaavan projektin Satakunnassa liittyen hoiva-alan rekrytointiin, WinNovan työelämäpalveluiden johtaja Teija Harju toteaa.

– WinNovalla ja Vahteruksella on pitkät ja hyvin toimivat perinteet yhteistyöstä, ja tunnemme hyvin toistemme osaamisen ja voimme tarvittaessa lisäkouluttaa yrityksen tarpeisiin, WinNovan palveluasiantuntija Anu Vuorio lisää.

Haku on käynnissä Romaniassa ja Portugalissa ja päättyy heinäkuun puolivälissä. Tavoitteena on, että uudet osaajat aloittavat yrityksessä työnsä syyskuun aikana.

Vahterus Oy on 32-vuotias perheyritys, joka on keskittynyt kestäviin lämmönsiirrinratkaisuihin. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Varsinais-Suomessa, ja se on kasvanut yli 350 työntekijäksi ja tällä hetkellä sillä on tytäryhtiöt Isossa-Britanniassa, Saksassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.

Lisätiedot:

Anu Vuorio,
Länsirannikon Koulutus Oy WinNova
p. 044 455 8208