Siirry sisältöön

Lähihoitajaksi oppisopimuksella – Porin perusturva ja WinNova koulutusyhteistyöhön

Oppisopimuskoulutuksen aikana opiskelija suorittaa lähihoitajan tutkinnon valitsemaltaan osaamisalalta. Oppisopimuskoulutuksille tyypilliseen tapaan tutkinnon käytännön osuudet suoritetaan työelämässä Porin perusturvan toimipisteissä, ja teoriaopinnot WinNovan kampuksilla. Opiskelun tukena on myös nimetty työpaikkaohjaaja. 
 
− Koulutuksensa aikana opiskelija pääsee työskentelemään niin terveys- ja sairaalapalveluissa, iäkkäiden palveluissa kuin sosiaali- ja perhepalveluissakin, joten tarjolla on aidot mahdollisuudet laaja-alaiseen käytännön osaamiseen. Oppisopimuskoulutuksen kautta on mahdollista oppia työtehtäviä ja taitoja työnteon ohessa, kertoo iäkkäiden palveluiden päällikkö Pirjo Mäkilä Porin perusturvasta.
 
Oppisopimuskoulutus tarjoaa yksilölliset mahdollisuudet ammatillisen pätevyyden saavuttamiseen. Koulutukset saavatkin Winnovan työelämäpalveluiden johtaja Teija Harjun mukaan useimmin kiitosta nimenomaan joustavuudestaan ja henkilökohtaisuudestaan. Opiskelijan tausta ja aiempi osaaminen vaikuttavat merkittävästi opintojen kestoon ja suoritettavien kurssien määrään. 
 
Syksyllä 2022 käynnistyvä oppisopimuskoulutus on opiskelijamäärältään poikkeuksellisen suuri. 
 
−  WinNovassa ei ole aiemmin tehty näin mittavaa oppisopimusyhteistyötä muiden organisaatioiden kanssa. Kimmokkeen koulutusyhteistyölle antoi koko Suomea vaivaava yleinen hoitajapula. Suuri oppisopimusryhmä tarjoaa hyvän mahdollisuuden ammatilliseen pätevöitymiseen monelle alasta kiinnostuneelle, kertoo WinNovan työelämäpalveluiden johtaja Teija Harju. 
 
Lisätietoja antavat:
Teija Harju, johtaja, työelämäpalvelut, Länsirannikon Koulutus Oy WinNova, puh. 044 455 7314
Johanna Aappola, koulutuspäällikkö, Länsirannikon Koulutus Oy WinNova, puh. 044 455 8073
Pirjo Mäkilä, iäkkäiden palveluiden päällikkö, Porin perusturva, puh. 044 701 6701
Kristiina Aallanto, hoitotyön suunnittelija, Porin perusturva, puh. 044 701 3022 
 
https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/lahihoitajaksi-oppisopimuksella-pori-02-242-22/ (avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)