Siirry sisältöön

WinNova mukaan Skills Finlandin huippuvalmennusyksiköiden joukkoon

Taitaja-toiminta jatkuu WinNovassa toukokuun järjestetyn Taitaja2022-suurtapahtuman jälkeenkin. Tavoitteena on juurruttaa Taitaja-toimintaa ja huippuosaamisen valmennusta osaksi arkea ja oppilaitoksen jatkuvaa toimintaa. WinNova on nyt mukana myös Skills Finlandin huippuvalmennusyksikköjen listalla!

Huippuvalmennusyksikköstatus tarkoittaa, että organisaatiolla on nimettynä joko yksi tai useampi Skills-lajipäällikkö ja/tai -huippuvalmentaja: WinNovasta tämän kunnian on äskettäin saanut Hannele Laaksonen (leipuri-laji).

Lisäksi yrittäjyys-lajin winnovalainen ekspertti Konsta Ojanen on valittu kansainvälisen WSOS-keskuksen asiantuntijajäseneksi. World Skills Internationalin tänä vuonna perustama WorldSkills Occupational Standards (WSOS) Development -keskus kehittää ja yhdenmukaistaa kilpailulajien kansainvälisiä ammattitaitovaatimuksia.

WinNova edustettuna WorldSkills 2022 ja EuroSkills 2023 Gdansk -kilpailuissa

Suomi järjestää WorldSkills ammattitaidon MM-kilpailun Helsingin Messukeskuksessa 20.-23.10.2022. Järjestettävä kilpailu koostuu
neljästä eri lajista: floristiikka, hiusmuotoilu, kauneudenhoito sekä muoto ja vaatetus (www.worldskills.org(siirryt toiseen palveluun)). Alun perin Kiinaan suunnitellun suurtapahtuman peruunnuttua vuoden 2022 kilpailu järjestetään hajautetulla mallilla syksyn aikana ympäri maailmaa 15
eri maassa.

Hannele Laaksonen / Leipuri-lajin WorldSkills- ja EuroSkills-valmentaja 

Hannele Laaksonen kisapassikuvassa.

Hannele Laaksoselle pyyntö valmentajan tehtävään tuli yllätyksenä ja hän on vieläkin pyörällä päästään tästä kunniasta: ”En vieläkään tiedä, olenko ihan selvillä mihin olen lähtenyt, mutta hyvältä, haastavalta ja erittäin mielenkiintoiselta näyttää! Toimin leipuri-lajin valmentajana ja olen nyt ollut kolme päivää treenaamassa Omnian leipurikisälliopiskelijan kanssa. Hän lähtee Sveitsiin WorldSkills 2022 -kilpailuun lokakuussa. Valmennus on ollut erittäin mielenkiintoista, sillä opiskelija on hyvin omatoiminen. Tehtävänäni on ollut yhdessä hänen kanssaan testailla kisareseptejä sekä suunnitella tuotteita.

Leipuri-tiimissä toimimme yhdessä lajipäällikön ja ekspertin kanssa. He ovat ottaneet minut erittäin hyvin vastaan ja perehdyttäneet minua tähän uuteen WorldSkills- ja EuroSkills-maailmaan. Odotan innolla mitä oppia ja kokemusta tämä matka tuo minulle.”

Satu Laiho / Hiusmuotoilu-lajin ekspertti ja WorldSkills 2022 -lajivastaava

Satu Laiho hiustenpesualtaan takana.

“Olen todella innoissani uudesta työtehtävästä hiusmuotoilun eksperttinä ammattitaitomaajoukkueessa, ja samalla se tuntuu myös hieman jännittävältä! Meillä on lajissa valtavan vahva valmennustiimi, joka on kullan arvoinen asia
minulle uutena lajitoimijana. Hiusmuotoilun kilpailijaksi valikoitui jo pitkään valmentautunut nuori ammattilainen, jonka kanssa EuroSkills-valmennuskausi aloitetaan syyskuun alussa. Kädentaitoja sekä pikkutarkkaa tekniikkaa hiotaan
valmennusleireillä eri puolilla Suomea.

Saan lokakuussa Suomessa järjestettävien WorldSkills-kilpailujen lajivastaavana samalla hyvää perehdytystä kansainvälisiin kilpailuihin ja
pääsen seuraamaan aitiopaikalta muiden maiden eksperttien työskentelyä. Olen äärimmäisen onnekas saadessani WinNovan tuen tehtävään, ja toivon omalta osaltani onnistuvani vahvistamaan WinNovan julkisuuskuvaa sekä Suomessa että
ulkomailla.”  

Konsta Ojanen / Yrittäjyys-lajin ekspertti ja kansainvälisen WSOS-keskuksen asiantuntijajäsen

Konsta Ojanen kisapassikuvassa.

Ensimmäisen winnovalainen ekspertti Konsta Ojanen valittiin ”jatkokaudelle”, vain laji vaihtui. ​​​​​​​

”Aikaisempi lajini Retail Sales ei tällä kertaa EuroSkillssissä toteutunut, joten oli mahtava fiilis tulla valituksi yrittäjyyden lajiekspertiksi ammattitaitomaajoukkueeseen. Yrittäjyys on minulle kuitenkin yhtä tuttua opetuksesta, Taitaja-valmentajana toimimisesta ja Uskalla yrittää -kilpailujen ansiosta. Hienointa on päästä toimimaan yhdessä hyvin tuntemani huipputiimin kanssa, joten tulostavoitekin voidaan asettaa korkealle.”