Siirry sisältöön

Liepaja Latvia 20.-23.9.2022

Yhdeksän henkilöä seisomassa lasiseinän edessä Liepajassa.
Projektiryhmän kokous
Liepajan koulun sisääntulo

FinLat Logic ja Seaside Campus -hankkeiden toimijat tutustuivat Latvian Liepajassa ammatilliseenoppilaitokseen Liepaja State Technical School. Projektikokouksen aikana keskusteltiin varastologistiikan opetuksen yhteneväisyyksistä ja oppilaitosten välisestä jatkoyhteistyöstä erityisesti liittyen opiskelijaliikkuvuuksiin. Lisäksi vierailtiin koulun AE Partner- ja Trelleborg-yhteistyöyrityksissä.

Työn alla autonvanteet

WinNovan varastologistiikan opiskelija aloitti työpaikalla oppimisjakson Trelleborgissa ja kertoi jo toisen työpäivän jälkeen, ettei olisi uskonut työn olevan niin kivaa. Opiskelijan asuminen järjestyi koulun uudessa asuntolassa, joka vaikutti mukavalta.

Erinomaisena pohjana jatkoyhteistyölle toimii keväällä 2022 Raumalla toteutettu kansainvälinen harjoittelujakso, jonka yhteydessä viisi Liepaja State Technical Schoolin opiskelijaa tutustui WinNovan oppimisympäristöihin sekä suoritti työharjoittelun Rauman meriteollisuudessa. Opiskelijoiden ja yritysten positiiviset palautteet kokemuksesta kannustivat suunnittelemaan toiminnalle jatkoa Seaside Campus -konseptin puitteissa.

Yritykset ovat alustavasti lupautuneet mukaan kevään 2023 kv-harjoittelujakson toteutukseen ja luottavat motivoituneiden ja innokkaiden oppijoiden löytyvät tälläkin kertaa WinNovan partnerikoulusta Liepajasta. Helmikuussa 2023 järjestetään infotilaisuus varastologistiikan kv-harjoittelumahdollisuudesta, johon otetaan mukaan yritykset kertomaan omasta toiminnastaan sekä latvialaisia opiskelijoita hehkuttamaan kokemuksiaan onnistuneesta harjoittelujaksosta Rauman meriteollisuudessa.

Kansainvälistä liikkuvuutta on siis jatkossakin odotettavissa varastologistiikan alalla!

 #finlatlogic #centralbaltic #vaihtojaksoulkomailla #kansainvälisyys #opiskelijaliikkuvuus #kv-TOP

Hanna-Kaisa Desavelle, Tiina Kallio, Mauri Linnanketo, Tuula Raukola

Koulun historia kuvina