Siirry sisältöön

Lyhytoppisopimuksella vauhtia valmistumiseen

18-vuotias porilainen Nita Tenho valmistui syyskuussa 2022 turvallisuusvalvojaksi WinNovasta 2 vuoden opiskelun jälkeen. 

Nita solmi kesäoppisopimuksen ja vauhditti valmistumistaan turvallisuusvalvojaksi

18-vuotias porilainen Nita Tenho valmistui syyskuussa 2022 turvallisuusvalvojaksi WinNovasta 2 vuoden opiskelun jälkeen. 

Viime kesänä Nita sai opettajaltaan ehdotuksen kesäoppisopimuksesta, jolla saisi joudutettua valmistumista. Nita saikin hankittua sopivan työnantajan, jossa Nita pääsi käytännön kautta tutustumaan vartijan töihin. Ennen valmistumista hän on jo muutaman kuukauden ollut työelämässä mukana alalla.

Aluksi Nita oli miettinyt auto- tai cateringalan koulutusta, mutta urheilullisen naisen isä ehdotti turvallisuusalaa, josta Nita sitten innostui. Opiskelujen aikana myös kiinnostus kamppailulajeihin kasvoi, ja Nita aloitti taekwondon harrastamisen tukemaan fyysistä työtä.

Nitalla on myös 9 vuoden kilpauintitausta ja tällä hetkellä myös fitness-urheilua on takana parisen vuotta. Ensimmäiset kisatkin lajissa on jo käyty. “Laji on antanut lisää itsevarmuutta ja sitähän myös turvallisuusalalla tarvitaan. Mahdollisesti liikunta-ala voisi olla tulevaisuudessa jatkomahdollisuuksien listalla”, pohtii Nita.

Suosittelen lyhytoppisopimusta ihan kaikille opiskelijoille. Se helpottaa käsittämään käytännön työn merkitystä ja samalla edistää opintojaan, toteaa Nita lopuksi.

Nita Tenho opettajansa kanssa.