Siirry sisältöön

Tiedote 22.12. Sähkökatkoksiin varautuminen WinNovassa

WinNovan opiskelija menossa sisälle WinNovan ovista.

WinNovassa on valmisteltu syksyn aikana Valmiuslain (1552/2011) mukaista valmiussuunnitelmaa. Työ jatkuu vielä tammikuussa ja henkilöstölle suunnitelmaa päästään julkaisemaan tammikuun lopussa. Sähkökatkoksiin varautuminen on jo nyt ajankohtaista.

Valmiussuunnitelman tavoitteena on ohjeistaa toimintaa tilanteissa, joissa tapahtuu jotakin normaalista poikkeavaa. Pyrkimyksenä on pitää tilanne normaalina tai saattaa tilanne mahdollisimman nopeasti normaaliksi.

Valmiussuunnitelma sisältää hallinnollisia ohjeita poikkeustilanteisiin

Sähkökatkoksiin varautuminen on jo nyt ajankohtaista:

Opetushallituksen ohjeistuksen lähtökohtana on, että toimintaa jatketaan myös sähkökatkon aikana. Ammatillisen koulutuksen toteuttaminen sähkökatkoksen aikana oppilaitoksen tiloissa on pääsääntöisesti mahdotonta työsaleissa ja käytännön työtehtävissä opetuskeittiöissä ja -ravintoloissa sekä asiakaspalvelutehtävissä. Tämän vuoksi WinNova sulkee toimipisteensä kokonaisuudessaan opiskelijoiden osalta ennakkoon tiedossa olevissa sähkökatkoksissa, kun sähkökatkos ennakoidaan ajoittuvan klo 8-14 välille. Opiskelijat jatkavat opintojaan etäopiskeluna tai itsenäisenä opiskeluna. Ruokailun osalta tiedotetaan tarkemmat ohjeet aina tilanteen edellyttämällä tavalla. Henkilökunta tekee etäpäivän, jos se on työtehtävien puolesta mahdollista. Lisätiedot löytyvät myös tammikuussa julkaistavasta tarkemmasta ohjeesta.

Yllättäen tuleva sähkökatko, toimi näin:

Viestintä sähköpulatilanteessa

WinNovassa seurataan aktiivisesti valtakunnallista ja alueellista tiedotusta mahdollisesta sähköpulasta.

Sähköpulasta on luvattu uutisoida ja tiedottaa alueella laajasti, kun sen riski on tiedossa:

Muutoksista ja toimenpiteistä tiedotetaan mahdollisimman ajantasaisesti myös WinNovassa:

Henkilöstö

Opiskelijat ja huoltajat

Medialle tiedotetaan tilanteen niin vaatiessa. Www-sivuilla julkaistaan ajankohtaiset tiedotteet.

WinNovan valmiussuunnitelman laadinnasta ja täsmennyksestä sekä sen mukaisesta toiminnasta vastaa johtosäännön mukaisesti kriisijohtoryhmä, jonka jäsenet ovat:
​​​​​​​

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta, sekin on ollut omalla tavallaan poikkeuksellinen ja varautuminen erilaisiin poikkeustilanteisiin näyttää myös jatkuvan ensi vuonna.

Oikein rauhallista ja turvallista joulun aikaa toivottaen
Kriisijohtoryhmä