Siirry sisältöön

WinNovan oppimisympäristöissä tapahtuu

WinNovan oppimisympäristöjen johtaja Juha-Pekka Koivusalo kertoo tämän hetken tilanteesta oppimisympäristöjen uudistusten osalta.

Mitä kaikkea WinNovan oppimisympäristöissä ja tiloissa on viime aikoina tapahtunut?

Raumalla saneerattiin Suojan kampuksen C -rakennus ja rakennettiin uusi opiskelijaravintola Kiikartorn. Hankkeen kustannusarvio oli 8,5 M€ ja siinä myös pysyttiin. Uusi opiskelijaravintola avasi ovensa 1.8.2022 ja saneerattua C-rakennusta otetaan käyttöön asteittain kuluvan vuoden aikana. Hankkeen pääurakoitsija oli MVR-yhtymä.

Satamakadun kampuksella saneerattiin C-rakennuksen työsaleja touko-syyskuun aikana. Koneistusopetuksen tilat siirrettiin A-rakennuksesta C-rakennukseen ja näin saimme keskitettyä kone- ja tuotantotekniikan oppimisympäristöt samoihin tiloihin.

Porissa Professorintie 5 Tekniikkapuiston C-rakennuksen saneeraus aloitettiin tammikuun alussa ja uudistettuihin tiloihin päästään muuttamaan ensi vuoden toukokuusta alkaen. Rakennus otetaan käyttöön elokuun alussa 2023 ja sinne sijoittuvat tekniikan aloista rakentaminen, tekninen suunnittelu, pintakäsittely, kone- ja tuotantotekniikka, talotekniikka, teollisuuden kunnossapito sekä kiinteistöpalvelut. Hankkeen kustannusarvio on 15 M€ ja pääurakoitsijana toimii MVR-yhtymä.

Entä lähitulevaisuus – onko hankkeita suunnitelmissa?

Hankesuunnitteluvaiheessa meillä on useita kohteita:

Miten WinNovassa on reagoitu sähkön hinnannousuun?

Sähkön hintaan on varauduttu jo muutama vuosi sitten kun siirsimme sähkön hankintamme VENI-energia Oy:n hoidettavaksi. He kilpailuttavat sähkömme ammattimaisesti ja tällä hetkellä meillä on hyvin kohtuuhintaiset sopimukset eri sähköyhtiöiden kanssa. Olemme myös mukana Laitilan ja Porin kaupunkien sähkönhankintarenkaassa, joten saamme sähkönhankintaamme leveämmät hartiat ja sen kautta kohtuulliset hinnat.

Olemme aktiivisia myös energian säästössä kannustaen väkeämme huolellisuuteen ja harkintaan sähkön käytössä. Meillä tehdään kovasti töitä erilaisten energiansäästötoimenpiteiden toteuttamiseksi ja se olikin osa henkilöstöpäiväämme lokakuussa, jolloin heitettiin energiansäästöhaaste koko henkilöstölle. WinNovassa kestävä kehitys on osa strategiakauden 2022- 2025 ohjelmaa ja olemme mukana valtionhallinnon lanseeraamassa ”astetta alemmas” -kampanjassa.

Opiskelijaravintola Kiikartorn palvelee jo asiakkaitaan.
Professorintie 5:ssä on saneeraus vielä kesken.