Siirry sisältöön

Kummitoiminnalla TVO:ssa ammatillisen osaamisen kehittämistä ja urapolkujen vahvistamista

#OLKIKUMMI

WinNovan ja Teollisuuden Voiman välisessä kumppanuussopimuksessa sovittiin aikanaan myös kummiluokkatoiminnasta ja tällä hetkellä TVO:n kummiluokkana toimii Rauman sähkö- ja automaatioalan ensimmäisen vuosikurssin perustutkinnon opiskelijaluokka.

TVO:n WinNovan kummiluokan opiskelijoita vierailulla yrityksessä.
Kummiluokan opiskelijoita vierailulla.


Kummiluokkatoiminnalla pyritään yhdessä TVO:n kanssa vahvistamaan mm. opiskelijoiden ammatillisen osaamisen kehittymistä sekä heidän urapolkujaan. Toiminnalla tuodaan energiatoimialaa opiskelijoille tutuksi tutustumalla TVO:n toimintaan, laatu- ja turvallisuuskulttuurivaatimuksiin yrityksen toimintaympäristössä, urapolkuihin ja työharjoittelumahdollisuuksiin. Kummina TVO on halukas sitouttamaan opiskelijoita tarjoamalla heille mahdollisuuksia ammatilliseen työharjoitteluun turvallisessa ja merkityksellisessä työympäristössä.

Kummitoiminta TVO:n kanssa aloitettiin Olkiluodossa tutustumispäivällä syksyllä 2022. Yhteistä vapaa-aikaa vietettiin Lukon jääkiekkopelissä lokakuussa ja opiskelijoiden vanhemmat toivotettiin marraskuussa tervetulleeksi tutustumaan TVO:n toimintaan.

Kuvassa opiskelija Ossi Suominen.
Ossi Suominen

Opiskelijat Ossi Suominen ja Jan Leinonen ovat olleet erittäin tyytyväisiä kummitoimintaan ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Kummitoiminnan myötä heille on avautunut uusia näkökulmia esimerkiksi turvallisuusajatteluun – On ollut hienoa nähdä ja tutustua tehdasympäristön turvallisuusasioihin, toteaa Ossi Suominen. Molempien nuorten tavoitteena on, että kummitoiminta mahdollistaisi heille työharjoittelupaikat ja mahdollisesti myöhemmin myös jopa vakituiset työpaikat. – Olisi hienoa työllistyä TVO:lle, painottavat molemmat yhteen ääneen.

Keväälle 2023 on tulossa kesäharjoitteluinfoa ja nuorten opintopäivä vierailukeskuksessa sekä vapaa-ajan ohjelmaa.

WinNovan opiskelija Jan Leinonen.
Jan Leinonen

Kummitoiminta on molemmille osapuolille, niin työnantajalle kuin oppilaitoksellekin tavoitteellista ja molempia osapuolia hyödyttävää toimintaa. Kummitoiminnassa työnantaja oppii tuntemaan oppilaitosta ja osaamisen kehittämisen mahdollisuuksia. Kummitoiminnan kautta työnantajan on mahdollista myös lisätä omaa tunnettavuuttaan ja mielenkiintoa opiskelijoiden keskuudessa, saada harjoittelijoita, kesätyöntekijöitä sekä vakituisia työntekijöitä ja yleisesti markkinoida toimialaansa opiskelijoille.

Kummitoiminnassa oppilaitos oppii tuntemaan yritystä, sen toimintaympäristöä ja kulttuuria. Kummitoiminnassa voidaan hyödyntää yrityksen toimintaympäristöä opetuksessa, oppia uutta teknologiaa toimialalta ja innostaa opiskelijoita ko. alalle sekä olla mahdollistamassa harjoittelu- ja työllistymispaikkoja.


Kuvat: WinNovan media-alan opiskelijat