Siirry sisältöön

WinNovan henkilöstötarinat: Logistiikka-alan lehtori Jukka Lindfors

WinNovan henkilöstötarina Jukka Lindforsista.

Isojen ajoneuvojen mies Jukka Lindfors 

Pian 10 vuotta WinNovan Ulasoorin toimipisteessä työskennellyt Jukka Lindfors toimii kouluttajana logistiikan yksikössä ja opettaa sekä linja-auton- että kuorma-autonkuljettajia. Jukka opettaa myös ammattipätevyyteen liittyvissä jatkokoulutuksissa ja pitää tilauskoulutuksia yrityksille. 

Logistiikka-alan tiimimme kouluttaa tulevia linja-auton- ja kuorma-autonkuljettajia. Järjestämme myös ajoneuvoyhdistelmän perustutkinto- ja ammattitutkintokoulutuksia. Lisäksi tiimimme huolehtii WinNovan metsäalan ja maarakennuksen ajokorttiopetuksesta. 

Kuljettajaopetus pitää sisällään ajokorttiopetuksen ja ammattipätevyysopetuksen. Hoidamme myös mahdollisuuksien mukaan myös WinNovan sisäisiä tavaraliikenteen kuljetuksia oppilasajoina. Myös tarvittavat linja-autokuljetukset pyrimme hoitamaan opintoihin liittyvinä ajoina. 

Motivoivimmat asiat työssäsi? 

Omasta mielestäni työtä tehdään opiskelijoiden vuoksi ja se on asia, joka saa jaksamaan tässä työssä. Oppiminen ja onnistumiset opintojen alusta aina opiskelijan työllistymiseen saakka ovat niin opettajalle kuin opiskelijallekin iloinen asia. Työnantajilta tulevat palautteet opiskelijoista kertovat siitä, että opettaja on hoitanut työnsä hyvin. 

WinNovassa on käytössä ePassi-etu ja mahdollisuus osallistua henkilöstökerho Wirikkeen toimintaan. Miten olet hyödyntänyt näitä mahdollisuuksia?  

ePassia olen hyödyntänyt kuntoiluun ja Wirikkeen tarjoamassa toiminnassa olen mukana ainakin avantouinnissa.      

Kuvaile ammattiasi kolmella sanalla

Vuorovaikutteista, liikkuvaa ja kiinnostavaa. 

Miksi juuri WinNova veti sinua puoleesi? 

WinNovassa on paljon tuttuja kollegoita ja se on paikallinen oppilaitos. 

Työtehtävät ja -välineet muuttuvat koko ajan yhteiskunnan kehittyessä, mitä haasteita se tuo mukanaan työhösi? 

Liikenne muuttuu koko ajan vaativammaksi ja autojen tekniikan kehitys vaatii myös kuljettajien osaamisen päivittämistä. Se tuo myös omaan työhöni lisää haastetta. 

Vaikka kiire on kuljetusalalla jokapäiväistä, pyrimme opetusajossa näyttämään hyvää esimerkkiä liikennekäyttäytymisessä. WinNovan ilmeellä teipatut autot kuitenkin huomataan ja niiden liikkumiseen liikenteessä kiinnitetään huomiota. 

Paras neuvo, jonka olet koskaan saanut 

Vanha opettajani käytti sanontaa “Asioilla on tapana järjestyä”. Samaa ajatusta olen vienyt eteenpäin.