Siirry sisältöön

WinNovan henkilöstötarinat: Kosmetologiopiskelijoiden vastuuopettaja Janika Reunanen

WinNovan kosmetologiopiskelijoiden vastuuopettajana toimiva Janika Reunanen.

Kauneudenhoidon ammattilainen Janika Reunanen 

Kosmetologiopiskelijoiden vastuuopettajana toimiva Janika Reunanen on WinNovan hius- ja kauneudenhoitoalan henkilöstön uusimpia vahvistuksia Porissa. Hän on toiminut Satakunnassa opetustehtävissä yli kymmenen vuotta ja sitä aiemmin Pirkanmaalla yli kymmenen vuotta. 

Oma nykyinen työnkuva ja millaista erityisosaamista koet itselläsi olevan? 

Saan opettaa monipuolisesti pakollisia ja valinnaisia ammatillisia tutkinnon osia esimerkiksi syyslukukaudella jalka- ja käsihoitopalvelut (20 osaamispistettä), ehostuspalvelut (15 osp) ja yritystoiminnan suunnittelu (15 osp). Erityisosaamista minulla löytyy asiakaspalvelusta, tiimioppimisesta, osuuskuntatoiminnasta ja yrittäjyydestä sekä kansainvälisyystoiminnasta. Lisäksi olen ollut Taitaja-toiminnassa mukana vuodesta 2020. 

Taitaja2023-tapahtumassa pääsen järjestämään kauneudenhoitolajin semifinaalia. Semifinaalit järjestetään tammi-helmikuun vaihteessa Kuopiossa, Lahdessa ja Porissa. WinNovaan Poriin semifinaalikilpailijoita saapuu 13. Olen järjestänyt opettaja- ja työelämätuomarit sekä oheisohjelman kilpailuhuoltajille. 

Mitä omassa tiimissäsi touhutaan? 

Kauneustiimin kanssa suunnitellaan ja toteutetaan viiden eri hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon ryhmien opetukset. Kolme ryhmää opiskelee hiusalaa ja kaksi ryhmää kauneudenhoitoalaa. Lisäksi yhden hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon ryhmän opetus toteutettiin osittain Porissa.  

Miten tiimin toiminta auttaa arjen toiminnassa?

Iso osa oppimisesta tapahtuu oppilaitoksen maksullisen palvelutoiminnan kautta, Parturi-kampaamo HiusWelmussa ja Kauneushoitola KauneusWendassa. Uudet ja nykyaikaiset oppimisympäristöt edistävät työelämälähtöistä osaamista ja valmistavat opiskelijoita työelämään. Sähköinen ajanvarausjärjestelmä mahdollistaa asiakkaiden itsenäisen hoitojen ajanvarauksen ajasta ja paikasta riippumatta.  

Kansainvälisyyden vahvistaminen ja tulevat kevään 2023 liikkuvuudet tulevat olemaan yksi osa työnkuvaani tammikuusta 2023 alkaen. Koko kauneustiimi on perehdyttänyt minua WinNovan toimintoihin pitkin syksyä. Erityiskiitokset haluan antaa tiimimme ohjaajalle Nina Lindqvistille, häneltä olen saanut hyödyllisiä hiljaisen tiedon vinkkejä esimerkiksi siitä, miten WinNovan autojen hyödyntäminen onnistuu esimerkiksi yritysvierailuihin. 

Miten kehität omaa osaamistasi? 

Tällä hetkellä opiskelen Laureassa hius- ja kauneudenhoitoalan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa (Estenomi YAMK). Laajennettu opinnäytetyöni Tradenomi YAMK -opinnoista vaatii vielä loppusilausta. Valinnaisiin opintoihin valitsin extrana kurssit Kosmetiikan vaikutukset ja vaikutusmahdollisuudet – keskiössä iho sekä Trendit ja raaka-aineet – vahvuudet kosmetiikan markkinoinnin taustalla. Odotan innolla uuden oppimista! 

WinNovan slogan on Suunta eteenpäin – mitä tämä lause merkitsee sinulle? 

Suunta eteenpäin on minulle merkityksellinen, koska olen aina halunnut oppia ja kokea uutta. Tällä hetkellä luen ystäväni suosittelemaa Marshall B. Rosenbergin Rakentava ja myötäelävä vuorovaikutus -teosta. Siinä arvostuksen ilmaiseminen on nostettu yhdeksi tärkeäksi osaksi myötäelävää vuorovaikutusta. Suunta eteenpäin tarkoittaa minulle sitä, että arvostan työtäni ja jaan arvostuksen iloa vilpittömästi eteenpäin niin työyhteisössä kuin opiskelijoille ja asiakkaille.  

Työssä motivoivimmat asiat, jotka auttavat jaksamaan päivästä toiseen? 

Kosmetologiopiskelijat, jotka haluavat oppia, valmistuvat ja työllistyvät kauneudenhoitoalalle. Mielestäni on upeaa kuulla opiskelijoiden tarinoita ja olla osa heidän tarinaansa matkalla kollegakseni. Työelämäyhteydet syntyvät sitä kautta! Upeita hetkiä ovat ne, kun opettamani kosmetologit ottavat uusia opiskelijoita työpaikalla tapahtuvalle oppimisjaksoille omaan kauneushoitolaansa.  

Miten olet hyödyntänyt ePassia tai Wirikkeen toimintaa? 

Olen käynyt ePassilla syksyn aikana maikkalassa ja Porin uimahallissa. Vesijuoksu auttaa pitämään nivelet kunnossa, varsinkin tällaisen vioittuneen polvitapauksen… Lisäksi kylmäallas virkistää ja saunassa voi hetken antaa mielen vain rentoutua. Marraskuussa Wirike goes Avanto 1/3 työkavereiden kanssa oli ihan huikea kokemus, kiitokset! 

Kuinka kuvailisit työpäivääsi 7-vuotiaalle? 

Siskoni tytär on 7-vuotias ja hän oli meillä äskettäin leipomassa pipareita. Kuvailin hänelle, että piparien leipominen ja koristelu ovat kuin työtäni. Piparitaikinan kauliminen ja muottien valinta on kuin erilaisten asiakkaiden kasvojen, käsien tai jalkojen ihon hoitamista. ”Uunissa” tehdään taikoja, saadaan iho näyttämään hyvinvoivalta. Lopulta koristelulla viimeistellään, kuten kasvojen ehostuksilla ja käsien sekä varpaiden kynsienlakkauksilla tehdään. Olen tehnyt siskoni tyttärelle myös viime kesänä jalkahoidon. Hän tykkäsi erityisesti varpaan kynsien pinkistä bling bling -hilelakasta ja jalkahieronnasta 😊