Siirry sisältöön

WinNovan henkilöstötarinat: Ruokapalveluesihenkilö Pauliina Siivonen

Pauliina Siivonen opiskelijaruokalan keittiössä.

Kevään 2023 aikana WinNovan www-sivuilla julkaistaan henkilöstötarinoita winnovalaisista. Seuraavaksi esittelyvuorossa on Rauman opiskelijaravintoloissa esihenkilönä toimiva Pauliina Siivonen.

Pauliina Siivonen haluaa kehittyä ja oppia koko ajan uutta  

Pauliina Siivonen on uusia winnovalaisia. Alle vuoden talossa ollut Pauliina toimii ruokapalveluesihenkilönä Rauman kolmessa opiskelijaravintolassa, Paussissa, Sosterissa ja Kiikartornissa. 

Olin jonkin aikaa etsinyt työuralle uusia haasteita, vaikka entinenkin työni oli miellyttävää. Löysin tämän avoimen haun Kuntarekryn kautta ja kiinnostuin kovasti kyseisestä paikasta ja no, tässä ollaan. 

Miten tiimin toiminta tukee arjen tekemistä ja toimintaa? 

Minulla on mielettömiä ammattilaisia tiimissäni, joista osa toimii ruoanvalmistuksessa tekemässä sydämellään ruokaa opiskelijoille, osa hoitaa palvelukeittiöiden toimintaa, johon ruoka Satamakadulta Paussista lähetetään. Ilman näin raudankovaa tiimiä olisi ollut haasteellista asettua tähän uuteen rooliini. Heille kuuluu suurin kiitos omien horjuvien ensiaskelten ottamisen tukemisesta.  

Meillä hoidetaan myös sisäisiä kahvituksia, leivotaan asiakkaille herkkuja ja leipiä, mitä erilaisiin tilauksiin milloinkin tarvitaan. 

Miten kehität itseäsi ja omaa osaamistasi? 

Ihminen kehittyy ja oppii eniten, kun on kiinnostunut ympäristöstään ja myös itsestään. Jos ei mitään koskaan etsi, ei mitään koskaan opi. Jos ei tunne itseään, ei voi koskaan ymmärtää ympäristöäänkään. 

Olen luonteeltani tutkiva ja kiinnostunut. Kun joku asia pitää selvittää, niin olen siinä vaiheessa jo puolimatkassa asiaa tutkimassa!  

Mielelläni myös kouluttaudun koko ajan vähän lisää: viimeisin tutkinto onkin nyt WinNovasta keväältä 2022 majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto. Sitä edellinen oli myös WinNovassa suoritettu, kun keväällä 2021 sain Lähiesimiehen ammattitutkinnon suoritettua. Uusia tuulia opiskelun suhteen on taas vetämässä alkuvuonna. 

Suunta eteenpäin – Mitä tämä lause merkitsee sinulle? 

Suunta eteenpäin merkitsee minulle jatkuvaa kehittymistä. Siinä vaiheessa, jos ihminen sanoo osaavansa kaiken, on minun mielestäni hyvinkin pitkälti menty kauas metsään. 

Elämässä ja kehittymisessä suunta on aina edessäpäin. Takaa voit löytää jotain, mistä voit oppia ja mitä voit tarkastella, mutta sinne et voi koskaan palata.  

Kolme sanaa, joilla ystäväsi kuvailisivat sinua?

Itse en tietenkään osannut tähän vastata, niin toki kysyin muutamalta ystävältä. Vastaukseksi sain mm. hassu, positiivinen ja oikeudenmukainen. 

Mitä jokaisen tulisi oppia työelämässä?

Jokaisen tulisi ymmärtää se, ettei kukaan yksin tee toimivaa työyhteisöä ja kaikkien tulisi kantaa kortensa kekoon hyvää työyhteisöä tavoitellessa. Hyvää työyhteisöä ei saada itseään nostattamalla ja työkavereita selkään puukottamalla. Jos tällaisella käytöksellä kokee saavansa epäreilua kohtelua, on syytä tehdä syvempää itsetutkiskelua. Kaaoksen luominen ja ilmapiirin myrkyttäminen ei kuulu työpaikalle tai yhtään sen paremmin mihinkään muuallekaan. Lisäksi mielestäni lastentarhaan kuuluu sellainen käytös, jossa joku yritetään sulkea yhteisön ulkopuolelle.  

Työssäsi kohtaat jatkuvasti erilaisia ihmisiä, mitkä kohtaamiset tuovat eniten iloa?

Eniten iloa tuovat sellaiset kohtaamiset, joissa on esimerkiksi rakennettu pidempään yhteistyötä ja kun ensimmäisen kerran huomaat sen kantavan oikeasti jotakin hedelmää. Tai vaikeita kohtaamisia, joissa alkaa huomata asioiden kehittymisen parempaan.