Siirry sisältöön

eSportsista tiimitaitoja ja pelitaidon kehittymistä

Joonas Leväniemi pelaa kuulokkeet päässä tietokoneella eSports-peliä.

Haku WinNovan CSGO-joukkueeseen on auki!

WinNova ja Incoach Oy jatkavat yhteistyötään ja järjestävät tänäkin vuonna eSports-​opintoja yhteishaun kautta hakeutuville WinNovan opiskelijoille. Näin WinNova tarjoaa modernin erityismahdollisuuden yhdistää opinnot ammatillisessa oppilaitoksessa e-urheiluun.

Opiskelijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus valita osaksi opintoja myös e-urheilua CSGO:n parissa. Opintoihin haetaan 12 kilpapelaamisesta kiinnostunutta opiskelijaa, joille on tarjolla viikoittaista ammattivalmennusta. Opintoihin sisältyy 80 tuntia peliharjoittelua ja valmennusta, joissa painotetaan yksilötaitojen kehittämistä, kommunikaatiota ja joukkuetyöskentelyä. Valmentaja on mukana joukkueiden toiminnassa viikoittain, minkä lisäksi eSports-opiskelijoille jaetaan omat valmennusohjelmat ja treeniserverit omatoimiseen harjoitteluun.

Elektronisen urheilun lajivalmennuksesta vastaava Christian Joutsenvuori Incoach Oy:stä vertaa e-urheilua perinteiseen urheiluun. Kilpapelaaminen sisältää täysin samat ominaisuudet kuin mitä vaikkapa jääkiekko sisältää – tiimidynamiikan, kommunikaation ja taktiikan. Treeneihin pitää tulla hyvin levänneenä ja lämmitelleenä. Harjoitukset alkavat usein kädet vetreyttävällä treenillä, jonka jälkeen siirrytään monipuolisiin yksilö- ja joukkueharjoitteisiin. eSports-valmennuksessa opiskelijoista muodostetaan joukkueet, jotka sisältävät joukkuetoiminnasta tutun hierarkian: Tiimistä löytyy aina joukkueen johtaja, pelin avaaja sekä tukipelaajia, jotka auttavat pelin avaajaa. Jokaisen tulee omata hyvät mekaaniset taidot, jonka lisäksi joukkueen johtajalta vaaditaan hyviä kommunikaatio- ja pelinlukutaitoja.

Opintojen laajuus on 5 osp ja se voidaan sisällyttää kaikkiin perustutkintoihin. WinNovan kilpapelaajien opiskelijavalinta tehdään syksyllä erillisen valintapisteytyksen perusteella. Hakulomakkeen löydät tämän linkin kautta. Hakuaikaa on syyskuun 2023 loppuun asti.


WinNovan eSports-opiskelijoiden kokemuksia

Joonas Leväniemi, logistiikka-ala, Rauma 

Hain eSports-valmennukseen, koska pelasin jo valmiiksi tätä peliä. Lisäksi halusin oppia uusia juttuja. Olen oppinut uusia taktiikoita ja saanut hyviä vinkkejä valmentajalta ja tiimikavereilta.

Parhaita kokemuksia ovat varmaankin kaikki yhteispelit – yhteiset “leikki”hetket, mitä valmentaja on keksinyt sekä turnauspelit. Suosittelen tätä kaikille, jotka tykkäävät istua koneella ja henkilöille, jotka pitävät pelaamisesta.

Joonas Leväniemi pelaa kuulokkeet päässä tietokoneella eSports-peliä.
Joonas Leväniemi (Kuva: WinNovan media-alan opiskelija Silja Oksanen)

Alex Syysmäki, sosiaali- ja terveysala, Pori

Hain eSports-opintoihin, koska halusin kehittää pelitaitoja ja saada siitä osaamispisteitä. eSports-valmennuksen kohokohtia on ollut monia, mutta kärkeen nousee pelaamiseni huima kehitys: olen pienillä vinkeillä kehittynyt suuresti.

eSports-opintojen ansiosta olen oppinut uudella tavalla lähestymään ja hoitamaan tiimin ja kavereiden välisiä konflikteja ja oppinut hyviä lähestymistapoja. Olen myös saanut uusia kavereita eSportsin kautta.

Suosittelen eSportsia henkilölle, joka haluaa kenties parantaa pelaamistaan ja oppia toimimaan paremmin yhdessä tiiminä. Ja ihan vaikka siksikin, jos on paljon vapaa-aikaa koulun jälkeen. 

Miro Nummela, rakennusala, Rauma

Hain eSports-valmennukseen, koska eSports on aina kiehtonut itseäni. Se on kiinnostanut minua jo pienestä pitäen ja lisäksi on kyseessä peli, mistä olen kiinnostunut.

Opintojen ehdoton kohokohta oli, kun pääsimme pelaamaan oikeaan turnaukseen. Pelejä streamattiin ja niitä pääsi katsomaan myös muut. Se oli mahtava kokemus!

Olen oppinut opintojen aikana paljon tiimipelaamiseen ja itse peliin liittyvää sisäistä asiaa. Suosittelen eSports-opintoja kaikille, joita se kiinnostaa ja jotka haluavat kokea joukkuetoimintaa.

Oranssipaitainen Miro Nummela pelaamassa tietokoneella.
Miro Nummela (Kuva: WinNovan media-alan opiskelija Silja Oksanen)

Lenni Järvinen, kone- ja tuotantotekniikka, Pori

Opintojen aikana olen oppinut uusia asioita pelistä. Kohokohtana on ollut turnaukseen osallistuminen.

Sosiaaliset taidot paranevat eSportsissa ja suosittelen opintoja kaikille, jotka tykkäävät pelata.

Leevi Peltoniemi, tieto- ja viestintätekniikka, Pori

Hain eSports-opintoihin mielenkiinnosta ja kaverin suosituksen innostamana.

Olen oppinut jonkin verran uutta. Suosittelisin eSports-opintoja kenelle tahansa niistä kiinnostuneelle.

Opiskelija Leevi Peltoniemi nojaa kaiteeseen.
Leevi Peltoniemi (Kuva: WinNova / Kirsi Petäjämäki)