Siirry sisältöön

Kansainvälistä rekrytointia Satakunnan hyvinvointialueen ja WinNovan yhteistyönä

Länsirannikon koulutus Oy WinNova on saanut Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskukselta hankerahoitusta kansainvälisten rekrytointien oppisopimuskoulutukseen. Satakunnan hyvinvointialue on sitoutunut yhteistyöhön WinNovan kanssa ja tarjoaa koulutettavilla työssäoppimispaikat ikäihmisten palveluiden yksiköissään.

Kevään 2023 aikana rekrytoidaan 20-25 Sambiassa sairaanhoitajakoulutuksen suorittanutta henkilöä WinNovan järjestämään hoiva-avustajan oppisopimuskoulutukseen. Ensimmäinen ryhmä sambialaisia hoiva-avustajaopiskelijoita on tulossa Satakuntaan toukokuussa.

Suomessa opiskelijat työllistyvät koulutuksen jälkeen hoiva-avustajan tehtäviin. Lisäksi heillä on mahdollisuus jatkaa kouluttautumista lähihoitajaksi. Sambia kuuluu ELY-keskuksen luokituksen mukaan eettisiin kansainvälisen rekrytoinnin kohteisiin.

(Satakunnan hyvinvointialueen tiedote 21.2.2023)

Lisätietoja antaa: Marika Lanne, järjestämisjohtaja, p. 050 432 9785

Lisätietoja WinNovassa antavat: Teija Harju, johtaja, työelämäpalvelut, p. 044 455 7314 ja Teija Tiirikka, koulutuspäällikkö, sosiaali- ja terveysala Rauma, p. 044 455 8445