Siirry sisältöön

Linnoja Unkarissa, flamencoa Espanjassa, viikinkisaagoja Islannissa ja saunomista Suomessa!

Cultural Heritage -projektin viimeinen lyhytliikkuvuusjakso 5.-11.3.23 Unkarin Egerissä oli upea! Suomalaiset (WinNova), islantilaiset (Sudurnes Comprehensive College) ja espanjalaiset (IES Gabriel Miró) opiskelijat ja opettajat perehtyivät historiaan, luontoon, ruokakulttuuriin unkarilaisten erinomaisella opastuksella. Ohjelmaan kuului vierailuja mm. parlamentissa, Budan ja Egerin linnoissa ja Aggtelekin kansallispuiston monta kilometriä pitkässä tippukiviluolassa.

Culture Heritage -projektin kansainvälinen ryhmä Unkarin Egerissä maaliskuussa 2023
Culture Heritage -projektin kansainvälinen ryhmä

Ensimmäisenä aamupäivän vietimme Andrassy Catholic Business Academy -koulussa ja iltapäivällä oli toiminnallinen tutustumiskävely Egerissä. Tulevina päivinä koettavaa ja nähtävää oli paljon, kuten kaksi Unescon maailmanperintökohdetta Budan linna ja Aggtelekin luolasto. Viimeisenä koulupäivänä opiskelijat tekivät monikulttuurisissa ryhmissä verkkolehteä.

Culture Heritage -projektin vierailulla Unarissa tutustuttiin Budan linnaan.
Budan linna
Culture Heritage -projektin ryhmä tutustumassa Aggtelekin luolastoon Unkarissa.
Aggtelekin luolasto

Opiskelijoille eurooppalainen kulttuuriprojekti on tarjonnut mahdollisuuden päästä vierailuille ja kokemaan monta eri kulttuuria paikallisten opiskelijoiden opastuksella. WinNovan opiskelijat ovat projektin aikana päässeet työskentelemään kansainvälisissä ryhmissä ja tekemään videoita, blogikirjoituksia, verkkolehtiä ja järjestämään kulttuuripäiviä. Eurooppalaisen kulttuuriprojektin kautta niin opiskelijat kuin opettajat ovat tutustuneet uusiin ihmisiin ja kulttuureihin, harjoitelleet englantia, kehittäneet tietotekniikkataitojaan ja hankkineet arvokasta kansainvälistä kokemusta. Projekti on edistänyt mukana olevien oppilaitosten kansainvälistä toimintaa ja luonut pohjaa pysyvälle yhteistyölle.

Culture Heritage -projektin matkaohjelma
Matkaohjelma
Kansainvälinenn ryhmä askartelee yhdessä.
Luovantoiminnan tuokio kansainvälisellä porukalla
Culture Heritage -projektinmatkan päätöstilaisuus Unkarin Egerissä.
Culture Heritage -projektinmatkan päätöstilaisuus

Cultural heritage project in a European contextEurooppalainen kulttuuriprojekti 1.9.2020 – 31.8.2023

Erasmus+

Linkin takaa löytyvän sivun alaosasta löydät linkit opiskelijoiden tekemiin lehtiin Espanjan, Suomen, Islannin ja Unkarin lyhytliikkuvuusjaksoista(siirryt toiseen palveluun). Lehteä tehdessään opiskelijat työskentelivät kansainvälisissä ryhmissä ja saivat hyvää kokemusta tulevaisuutta varten.

Tiina Kallio
Leena Seppänen