Siirry sisältöön

Satakunnan käräjäoikeudelta tuomio WinNovaa koskevassa työturvallisuusasiassa

Satakunnan käräjäoikeus antoi 3.4.2023 tuomion Länsirannikon Koulutus Oy WinNovaa koskevassa työturvallisuusasiassa. Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan palveluksessa olevan opettajan työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta sakkoihin sekä yhtiön yhteisösakkoon. Käräjäoikeus katsoi, että työturvallisuuden osalta ei ollut toimittu riittävän huolellisesti.

Asiassa oli kyse syksyllä 2020 Länsirannikon Koulutus Oy WinNovassa tapahtuneesta tapaturmasta, jossa opiskelija jäi opetustilanteessa kädestään puristuksiin laastintekokoneeseen. Opiskelija sai käteensä ruhjevammoja. Tapaturman aiheuttanut kone poistettiin käytöstä tapaturman jälkeen.

Länsirannikon Koulutus Oy:n vastuuhenkilöitä ei asiassa syytetty työturvallisuusrikoksesta. Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova käsittelee ja arvioi mahdollisten jatkotoimenpiteiden tarpeen yhtiön johtosäännön mukaisesti.

Lisätiedot