Siirry sisältöön

Hiuksia ja kauneudenhoitoa Santa Cruzissa, Teneriffan pääkaupungissa

Teneriffan leirikoulumatkan porukka yhteiskuvassa viimeisen englannin jälkeen.
Innokas opiskelijaryhmä kävelee kadulla ensimmäisille oppitunneille.
Ensimmäinen aamu Teneriffalla matkalla CIFP koululle

CIFP Las Indias on hius- ja kauneudenhoitoalan sekä vaatetusalan ammatillisen perustutkinnon ja myös erikoisammattitutkintojen koulutuksen järjestäjä Santa Cruzissa. Oppilaitoksessa opiskelee noin 500 opiskelijaa. Heillä on aktiivista Erasmus+ liikkuvuustoimintaa. Oppilaitos ottaa vastaan vierailijoita eri puolilta maailmaa ja lähettää myös omia opiskelijoitaan kansainvälisille liikkuvuusjaksoille pääsääntöisesti Eurooppaan. 

Oppilaitoksen vararehtori ja Erasmus+ koordinaattori Araceli Morales järjesti kahden viikon ryhmäliikkuvuusohjelman WinNovan hius- ja kauneudenhoitoalalle.  Jakso sisälsi ensimmäisen viikon aikana työpaikoilla tapahtuvaa oppimista alan yrityksissä Santa Cruzissa. Toisella viikolla keskityttiin englanninkielen oppitunteihin ja tutustumiseen koululla eri hius- ja kauneudenhoitoalan sekä vaatetusalan ryhmiin. Lisäksi jakson aikana koettiin kulttuuria ja kohteiksi oli valittu esimerkiksi Unescon maailmanperintökohteet, Teiden tulivuori ja kansallispuisto sekä La Laguna kaupunki Teneriffalla. 

Opiskelijat odottavat asiakkaita.
Jenna Reponen, Ella Salminen, Milja Rosendahl ja Janika Reunanen SpaNivariassa La Lagunassa

WinNovan hius- ja kauneudenhoitoalan koulutusvastaava Oili Kainu ja kv-yhteyshenkilö Janika Reunanen olivat kuuden hiusalan ja kuuden kauneudenhoitoalan opiskelijan kanssa kahden viikon ryhmäliikkuvuusjaksolla mukana.

Niina ja Henna yhteiskuvassa kampaamon omistajan kanssa.
Niina Tuominen ja Henna Muurinen Alejandron Kampaamossa
Lihasstimulaattorin käytön opiskelua käytännössä.
Iida Lehtinen opettaa lihasstimulaattorin käyttöä Elma Koivusaarelle Centro Medico Kauneushoitolassa
WinNovan opiskelijat yhteiskuvassa kampaamon omistajan kanssa.
Aino Niinisalo ja Mira Knihti MP kampaamossa

Hius- ja kauneudenhoitoalan yrityksissä käytettiin ahkerasti Google-kääntäjää, jonka avulla saatiin yhteisymmärrys hiusten pesusta, värjäyksistä ja föönauksista sekä erilaisista vartalo- ja jalkahoidoista. Kääntäjää käytettiin päivittäin myös pelisääntöjen ja aikataulujen sopimiseen. Osassa yrityksissä pärjäsi hyvin englanninkielellä, mutta hyötyä olisi ollut espanjankielen alkeiden osaamisesta.

Venla harjoituspaikkansa edustalla.
Venla Tuomikanta DB kampaamossa
WinNovan opiskelijat harjoittelupaikassaan.
Eerika Andersson ja Noora Thure Karizzia kampaamossa ja kauneushoitolassa

Perjantain viimeinen englanninkielen tunti kruunasi koko ryhmäliikkuvuusjakson yhteen. Aluksi oltiin neljässä eri pienryhmässä englanninkielen opiskelijoiden kanssa, jossa piti kertoa itsestään, koulutuksestaan, lempi oppiaineestaan ja lemmikeistä sekä Suomesta. Makumaailma Teneriffalle paikallisen musiikin soidessa taustalla takasi mahdollisten ystävyyssuhteiden syntymisen. IG-osoitteita ja puhelinnumeroita vaihdettiin sekä esitettiin kutsu vastavierailulle.

Ryhmäkuva englannintuntien jälkeen.
Las Indiaksessa englannin kielen tuntien jälkeen juhlaa

Hiusalan opiskelijat: Eerika Andersson, Mira Knihti, Henna Muurinen, Aino Niinisalo, Venla Tuomikanta ja Niina Tuominen.

Kauneudenhoitoalan opiskelijat: Elma Koivusaari, Iida Lehtinen, Jenna Reponen, Milja Rosendahl, Ella Salminen ja Noora Thure.

Ryhmäliikkuvuusmatka toteutettiin WinSkills II -hankkeen rahoituksella. Opiskelijat olivat erittäin iloisia ja kiitollisia ryhmäliikkuvuusmatkasta, joka välittyy hyvin matkan aikana otetuista kuvista varta vasten perustetulla IG-tilillä: 
Hius- ja Kauneudenhoitoala WinNova, Pori (@hairandbeautygoestenerife) • Instagram-kuvat ja -videot(siirryt toiseen palveluun)

Janika Reunanen ja Oili Kainu