Siirry sisältöön

WinNovan henkilöstötarinat: Logistiikan opettaja Mika Frigård  

Mika seisoo ulkona rekka-autojen välissä.

Kevään 2023 aikana WinNovan www-​​​​sivuilla julkaistaan henkilöstötarinoita winnovalaisista. Seuraavaksi esittelyvuorossa on logistiikan opettaja Mika Frigård Porista.

Tulevia kuljettajia opettava Mika Frigård kokee syntyneensä opettajaksi  

Mika Frigård toimi Ulasoorin toimipisteessä logistiikan opettajana jo lukuvuoden 2019-2020 ja palasi WinNovaan uudelleen viime syksynä. Nyt hänen toimipisteensä on Professorintiellä Porissa.  

Mika on mukana toteuttamassa yhdistelmäajoneuvon perustutkintokoulutuksia eli kouluttamassa tulevia kuorma-auton- ja yhdistelmäajoneuvonkuljettajia. Kuljettajaopetus pitää sisällään ajokorttiopetuksen B-, C- ja CE-luokissa sekä niihin sisältyvän teoriaopetuksen ja ammattipätevyysopetuksen. Lisäksi alalla hoidetaan mahdollisuuksien mukaan myös WinNovan sisäisiä tavaraliikenteen kuljetuksia opiskelija-ajoina.  

Miksi juuri WinNova veti sinua puoleesi?   

WinNovassa on monia tuttuja opettajina, joiden kanssa olen tehnyt töitä opetuksen kentällä 1990-luvulta lähtien.  Itselleni juuri opetustyö tuntuu omimmalta.  

Miten kehität itseäsi ja omaa osaamistasi?  

Kehitän itseäni pitämällä osaamistani ajan tasalla erilaisissa koulutuksissa. Juuri äskettäin päivitin mm. ADR-ajoluvan, joka oli vanhentunut. Talvella opiskelin myös Turun yliopistossa kasvatustieteitä. Todennäköisesti jatkan niitä, kunhan saan ensin opiskeltua ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot, jotka alkavat syksyllä. Opetusvälineiden eli autojen tekninen kehitys vaatii jatkuvaa ajan hermolla olemista. 

Kuvaile ammattiasi kolmella sanalla  

Työni on sosiaalista, eikä ole kahta samanlaista päivää. Ammatissani oppii aina uutta, lisäksi se on liikkuvaa ja mielenkiintoista. Työkavereille iso käsi. 

Motivoivimmat asiat työssäsi?   

Mielestäni tätä työtä kuuluu tehdä opiskelijat edellä ja se on asia, joka saa jaksamaan tässä työssä. Oppiminen ja onnistumiset opintojen aikana niin opiskelussa kuin työelämäjaksoillakin aina opiskelijan työllistymiseen saakka ovat myös opettajalle iloinen asia.    

WinNovassa on käytössä ePassi-etu ja mahdollisuus osallistua henkilöstökerho Wirikkeen toimintaan. Miten olet hyödyntänyt näitä mahdollisuuksia?    

Epassia olen hyödyntänyt kuntosalilla käymiseen ja Talvisin Merihelmen avantouinteihin. Wirikkeen rientoihin en valitettavasti ole vielä ehtinyt, aikataulut eivät vaan ole sopineet.       

Paras neuvo, jonka olet koskaan saanut   

Isälläni oli ja on edelleen tapana sanoa, että asioilla on tapana järjestyä eli jos joskus on hieman pilvistä, niin kyllä se aurinkokin aina näyttäytyy.