Siirry sisältöön

WinNovan henkilöstötarinat: Rehtori Juha Vasama

Juha Vasama mustassa puvuntakissa nojaa sisällä kaiteeseen.

Kevään 2023 aikana WinNovan www-​​​​​​sivuilla julkaistaan henkilöstötarinoita winnovalaisista. Seuraavaksi esittelyvuorossa on rehtori Juha Vasama Porista.

Rehtori Juha Vasama huolehtii jaksamisestaan juoksemalla

Juha Vasama valittiin nuorisokoulutuksen rehtoriksi tammikuussa 2009 ja hän aloitti tehtävässä 1.5.2009. Henkilöstö siirtyi neljästä oppilaitoksesta 1.1.2010 alkaen. ”Meitä aloitti 1.5.2009 kolme henkilöä WinNovassa. He olivat lisäkseni Juha Kuuselo aikuiskoulutuksen rehtorina ja Lasse Schultz toimitusjohtajana. Molemmat ovat jääneet eläkkeelle, joten olen pisimpään WinNovassa töissä ollut työntekijä.” WinNovan rehtorin toimialueena on luonnollisesti koko oppilaitos. Vasaman varsinainen työhuone on Porin Tiedepuistossa.

Oma nykyinen työnkuva ja millaista erityisosaamista koet itselläsi olevan?

Toimin rehtorina, hallituksen sihteerinä, johtoryhmän jäsenenä ja pedagogisen johtoryhmän puheenjohtajana. Lisäksi toimin stipendi- ja kurinpitojaoksen puheenjohtajana. Työnkuvani sisältää paljon hallinnollisia tehtäviä, mutta oma kehityssuunnitelmani on toimia entistä enemmän arjessa läsnä olevana. Koen, että vahvuuteni ovat vuorovaikutustaidoissa, kokouskäytännöissä, hallinnon asioiden hoitamisessa ja puhujana. Ainakin edellä mainituista asioista olen saanut positiivista palautetta.

Mitä omassa tiimissäsi puuhaillaan?

Toimin koulutuspäälliköiden esihenkilönä ja pääasiallinen työtehtävä on koulutustoiminnan johtaminen yhdessä koulutuspäälliköiden kanssa. Valmistelua, päätöksiä, viestintää ja toiminnan kehittämistä.

Miten tiimin toiminta tukee arjen tekemistä ja toimintaa?

Pedagoginen johtoryhmä on rehtorin työkalu, jonka päätökset ovat rehtorin päätöksiä viime kädessä. Pedagoginen johtoryhmä tukee vahvasti työtehtäväni hoitamista ja erilaiset näkemykset avartavat ajattelua ja tuovat parempia päätöksiä toimintaan.

Miten kehität itseäsi ja omaa osaamistasi?

Tällä strategiakaudella on hieno mahdollisuus kehittää itseään, kun esihenkilöille on valmisteltu kehittämisohjelma. Tämän taustana on 360-arviointi, joka jokaiselle esihenkilölle tehtiin ja teetettiin. Siitä saa erinomaisen perustan oman työn ja toiminnan kehittämiseen.

Lisäksi olen pyrkinyt kehittämään omaa jaksamistani liikunnan avulla. Olen viimeisen neljän vuoden ajan urheillut aktiivisesti ja kehittänyt itseäni jaksamaan paremmin arjessa. Erityisesti juoksu on nyt ollut aktiivinen liikuntamuotoni maratonein ja puolimaratonein.

WinNovan slogan on Suunta eteenpäin – mitä tämä merkitsee sinulle?

Minulle Suunta eteenpäin tarkoittaa jatkuvaa parantamista. On tärkeää tuntea historia ja menneisyys, mutta tulevaisuus ja erityisesti tämän päivän työt ratkaisevat. On pystyttävä elämään arjessa ja juuri tässä hetkessä huomioiden, että tänään tehdyt ratkaisut vievät myös tulevaisuutta kohti.

Miten olet hyödyntänyt ePassia?

Olen hyödyntänyt ePassia juoksutapahtumissa. Se on erinomainen ja henkilökohtainen etu, jota kukin voi hyödyntää haluamallaan tavalla.

Jos voisit vaihtaa paikkaa kollegan kanssa yhdeksi päiväksi, kenen kanssa ja miksi?

Vaihtaisin päiväksi paikkaa ruokapalvelupäällikkö Sinikka Heinon kanssa. Teen kotona ruokaa ja nautin siitä. Olen tekemisessäni tarkka ja paikat pitää olla erityisen hyvässä kunnossa koko ajan. Tätä taustaa vasten olisi kiva joskus kokeilla olla keittiössä ihan missä tehtävissä tahansa. Se on hienoa, konkreettista ja aikataulusidonnaista työtä.

Kolme sanaa, joilla ystäväsi kuvailisivat sinua?

Aikataulut pitävä, jämpti ja tarkka.