Siirry sisältöön

WinNovan henkilöstötarinat: Tieto- ja viestintätekniikan lehtori Kimmo Liljeroos

Silmälasipäinen mies beessissä t-paidassa nojaa kaiteeseen.

Kevään 2023 aikana WinNovan www-​​​​​sivuilla julkaistaan henkilöstötarinoita winnovalaisista. Seuraavaksi esittelyvuorossa on tieto- ja viestintätekniikan lehtori Kimmo Liljeroos Porista.

Kimmo Liljeroos on puhelias IT-nörtti

Tiedepuistossa Porissa työskentelevän Kimmo Liljeroosin työsuhde on alkujaan peräisin Porin Aikuiskoulutussäätiöstä, jossa hän aloitti jo vuonna 1991. Winnovalainen hän on ollut sen syntymähetkestä alkaen.

Oma nykyinen työnkuva ja millaista erityisosaamista koet itselläsi olevan?

Nykyisin opetusalani on tieto- ja viestintätekniikka ja yhden kolmasosan vuoden työntaakasta täyttävät OAJ:n edunvalvonta- ja luottamusmiestyöt. Erityistä osaamista minulla on IT-nörtteilyssä, IT-järjestelmien asentamisessa ja ylläpitämisessä. Koko elämäni ajan otsassani onkin ollut IT-nörtin leima. Toki myös luontaisesti vänkäämis- eli neuvottelutaidot ovat luottamustoimissa hioutuneet hyvin huippuunsa.

Mitä omassa tiimissäsi puuhaillaan?

Meidän oma lähitiimimme rakentuu tiukasti tieto- ja viestintätekniikan ympärille aina koodareista tietoverkkokaapeloijiin, mutta tiimimme on myös vähän kallellaan sähköalan suuntaan, kun käytämme samoja resursseja opetuksessa.

Miten tiimin toiminta tukee arjen tekemistä ja toimintaa?

Meillä opettajanhuone on opetustaukojen aikana niin täynnä keskustelua, että välillä aktiivinen osallistuminen Teams-kokouksiin on vaikeaa. Meitä majailee samassa opehuoneessa seitsemän puheliasta nörttiä, emmekä siis ole ihan tavallisia sisäänpäin kääntyneitä IT-osaajia.

Opettajan tehtävänä on myös tukea opiskelijan oppimista – mitä tämä käytännössä tarkoittaa omassa työssäsi?

Opettajan työ on aina asiakaspalvelutyötä ja se on pidettävä mielessä. Me olemme täällä opiskelijoita ja oppimista varten. Yhtä enemmän se on henkilökohtaista ohjaamista oppimisen polulla eteenpäin. 

Kuinka kuvailisit työpäivääsi 7-vuotiaalle?

Täällä päivät vietetään tietokoneen äärellä hääräten näyttäen samalla touhukkaalta. Koko ajan täällä puhutaan niin etteivät muut saisi suunvuoroa.

Mitä salaisia kykyjä tai taitoja sinulla on?

Korkokengillä kävelemisen taito – pitkään aikkarissa työskennelleet tämän jo tietävätkin.

WinNovan slogan on Suunta eteenpäin – mitä se merkitsee sinulle?

Vaikka taipaleella on välillä voimakastakin vastatuulta, on meillä katse aina kohti tulevaisuutta. Mennyttä ja tapahtunutta on turha surkutella, vaan on elettävä tässä ja nyt. 

Kuinka kuvailisit ammattiasi kolmella sanalla?

Maailman paras ammatti