Siirry sisältöön

Rekkakuskista myynnin ja markkinoinnin mestariksi

Kangaskassi jossa ihmishahmoja

Jussi Laitila vaihtoi rekkakuskin hommat myynti- ja markkinointitehtäviin 

Sastamalan Kiikoisissa koko ikänsä asunut Jussi Laitila suoritti ammattikouluiässä logistiikan perustutkinnon ja suoritti samalla tärkeät B- ja C-kortit sekä pari vuotta koulun jälkeen myös CE-kortin. Niiden siivittämänä hän ajeli isänsä firmassa isoja autoja kesään 2021 asti eli miltei 15 vuotta.

Nyt 35-vuotiaan Jussin selkä on vihoitellut nuoresta asti ja ajojen aikainen pitkä istuminen alkoi vuosien mittaan aiheuttaa lisää ongelmia ja vaivat pahenivat. Kun oireet veivät hänet lääkäriin, Jussi ajatteli, ettei tässä ehkä sittenkään ollut hänen loppuelämän ammattinsa. Lääkäri puhui jopa leikkauksesta, mutta ehdotti kuitenkin ensin alanvaihtoa. Tämä ajatus oli Jussilla itselläkin käynyt jo mielessä…

Työkokeilun kautta myynti- ja markkinointityöhön kiinni

Jussi harrastaa VPK-toiminnan lisäksi monipuolisesti kaikenlaista liikuntaa. Siksi työ liikunnanohjauksen parissa kiinnosti. Jussi olikin alalla tutustumassa ja työkokeilussa. Hän totesi kuitenkin, että taloudellinen pudotus olisi liian kova. Vakuutusyhtiö Ilmarinen suostui toiseen työkokeiluun ja Terveystalon työkykyvalmentaja Tero Mäkisen avulla myynti- ja markkinointityöstä löytyi se uusi ala, jota Jussi lähtisi testaamaan. Muutamat AirWell Oy:n työntekijöistä olivat Jussille entuudestaan tuttuja, sillä yrityksen pääpaikka on Kiikoisissa. Sinne hän tarjosi itseään työkokeiluun ja pääsikin.

”Tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä ja toimia porukassa monen vuoden yksintyöskentelyn jälkeen. Olen päässyt mukaan alan messuille ja työmatkoille Tanskaan ja Saksaan, tehnyt messumateriaalia ja ylläpitänyt kotisivuja. Kyseessä on pienehkö, alle 10 hengen yritys, joten teen ihan kaikenlaisia hommia. Olen esimerkiksi ollut Kokkolassa rakentamassa yhden leikkauskoneen ajorataa”, naurahtaa Jussi.

”En kyllä aiemmin ajatellut, että minusta olisi tälle alalle. Ehkä jonkun perusliikkeen myyjänä olisin itseni voinut kuvitella, mutta en tämäntyyppisessä hommassa, jossa myynti on pidempiaikainen prosessi ja kaupat euromääräisesti suurempia.”

Liiketoiminnan opinnoista lisäosaamista uudelle alalle

Työkokeilu käynnistyi vuoden 2022 alkupuolella ja alaan liittyvät liiketoiminnan opinnot alkoivat elokuussa. Liiketoiminnan ammattitutkintoon tähtäävässä koulutuksessa oli ensimmäisenä vuonna opetusta yksi päivä viikossa, mutta suurin osa opinnoista suoritetaan etänä. Perjantait ovat olleet varattuna koulun etätehtäviä varten, näin opiskeluun tulee tarvittaessa varmuudella käytettyä aikaa. Mikäli tehtäviä ei ole ollut, ovat päivät kuluneet töissä. ”Lähipäivät ovat olleet esimerkiksi Excelin opiskelun kannalta tosi jees, koska muun muassa tämä aiemmin vieras asia on ollut hyödyllistä oppia. Lisäksi lähipäivien aikana tutustuu paremmin samassa ryhmässä opiskeleviin.”

Tutkintopaperit ovat Jussin taskussa näillä näkymin loppuvuodesta. Työpaikkakin hänelle saattaisi olla tarjolla, jos vaan haluaa jäädä. Tulevaisuudensuunnitelmat ovat Jussilla kuitenkin vielä mietinnässä, sillä jonkinlainen yritystoimintakin kiinnostaa. ”Tällainen monimuoto-opiskelu on todella hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät viihdy koulunpenkillä viittä päivää viikossa. Tämä etätyö-lähi-yhdistelmä sopii ainakin itselleni tosi hyvin”, kannustaa Jussi lopuksi muitakin opintojen pariin.


Kiinnostaako liiketoiminnan koulutus?

Liiketoiminta-​alan työllisyysnäkymät ovat joustavat ja hyvät. Alan tutkinnoissa tuotettua ja osoitettua osaamista voidaan hyödyntää laajasti elinkeinoelämän kaikilla sektoreilla ja eri tasoilla. Yleisesti alan ammattitaitoiselle työvoimalle on kysyntää.

Tutustu ja ota suunta liiketoiminnan alalle: winnova.fi/liiketoiminta(siirryt toiseen palveluun)

Haku vastaavaan koulutukseen on käynnissä!

Yhtään koulutusta ei löytynyt.