Siirry sisältöön

WinNovan henkilöstötarinat: Opintotoimiston palveluneuvoja Katariina Lystad

Nainen kurkistaa männynrungon takaa. Naisella on valkoinen pusero, tummat, lyhyet hiukset ja iso tatuointi käsivarressa.

Vuoden 2023 aikana WinNovan www-​​​​​​​​sivuilla julkaistaan henkilöstötarinoita winnovalaisista. Seuraavaksi esittelyvuorossa on palveluneuvoja Katariina Lystad Porista.

Katariina Lystad arvostaa työyhteisön tuen ja avun korkealle

Katariina Lystad työskentelee Porin opintotoimistossa palveluneuvojana osana opintohallinto- ja tietopalvelut yksikköä. ”Olen tullut WinNovaan kesäkuussa 2021, mutta työtehtävät ovat ehtineet laajentua paljonkin jo näin lyhyessä ajassa.”

Miten WinNovan arvot (yhteistyö, kehittäminen, turvallisuus, palvelu ja ihmisläheisyys) näkyvät työssä ja omassa tekemisessä?

WinNovan arvot ovat näkyvissä työssäni konkreettisesti. Palveluneuvojan työ on ihmisläheistä asiakaspalvelua, jossa yhteistyötä tehdään monien tahojen kanssa niin talon sisällä kuin ulkopuolellakin.

Oman ns. päätyöni lisäksi toimin kurinpitojaoksen sihteerinä ja vastaan opiskelijoiden vakuutuksista. Toimin myös muun kuin opetushenkilöstön luottamusmiehenä WinNovassa. Olen otettu kaikesta luottamuksesta, minkä olen osakseni saanut.

Työssäni kaikki lähtee asiakaspalvelun laadukkuudesta. Asiakkaat eli tässä tapauksessa opiskelijat ovat etusijalla kaikessa toiminnassani, ilman heitä ei olisi meitäkään. Opiskelijan on saatava hyvä kuva WinNovan toiminnasta ja prosessin on oltava toimiva. Jokaisen on tultava kuulluksi ja saatava tarvittava apu ja ohjaus opintotoimistosta.

Saan valtavasti iloa siitä, kun asiakas on tyytyväinen ja molemmille jää kohtaamisesta hyvä mieli.

Mitä WinNovan slogan Suunta eteenpäin merkitsee sinulle? 

Suunta eteenpäin merkitsee minulle jatkuvasti kehittyvää oppilaitosta ja henkilökohtaisesti vielä enemmän omaa kehitystä. Oma suuntani on aina eteenpäin ja ylös. Olen valmis tekemään paljon töitä eteenpäin pääsemiseksi ja juuri nyt on sille myös hyvä hetki.

WinNovan palveluneuvojan työpaikkailmoitus tulikin kuin tilauksesta! Uskon kohtalon olleen työn saamisessa mukana, sillä paikka aukesi juuri oikealla hetkellä. Työtehtävät vaikuttivat osuvilta ja omilta minulle. Olenkin työstäni WinNovassa todella kiitollinen, se on antanut paljon niin työn puolesta kuin henkilökohtaisestikin.

Omassa elämässäni pyrin aina eteenpäin. WinNovaan päädyin uusien koulumaailman haasteiden perässä. Rakastan haasteita, ne pitävät mielenkiintoani yllä ja saavat minut yrittämään aina lisää.

Miten kehität itseäsi ja omaa osaamistasi?

Kouluttaudun jatkuvasti ja suunnitelmissa onkin lähteä jälleen opiskelemaan. Pidän tietotaitoani yllä myös lukemalla ajankohtaisia asioita työhöni liittyen.

Elämä on parhaimmillaan pitkä oppimismatka, jossa opit koko ajan uutta.

Mikä oli mielenkiintoisin työsi ennen työskentelyäsi WinNovassa ja mikä on suurin ammatillinen saavutuksesi?

Haastavia ja mielenkiintoisia töitä minulta löytyy ennestäänkin. Olen työskennellyt mm. Hartwall Areenalla baarimestarina ja Porin Jazzien majoitusvastaavana. Nämä tehtävät jättivät paljon muistoja, joita muistella keinutuolissa.

Suurin ammatillinen saavutukseni on kuitenkin oppilashallintajärjestelmän luominen edellisessä työssäni. Järjestelmän pohja tuli toki Wismalta, mutta sen sisällön loin itse. Järjestelmän luominen lähti nollasta, joten olen ylpeä siitä, että käyttöönotto sujui hyvin ja iso projekti onnistui. Otetaan kuitenkin huomioon, että olen koulutukseltani restonomi eli koulutusta tällaiseen ei ollut.

Työssä motivoivimmat asiat, jotka auttavat jaksamaan päivästä toiseen?  

Kaikki aikaisempi työkokemus on kehittänyt asiakaspalvelutaitojani ja organisointikykyäni, joista on suuri apu opintotoimiston laajoissa työtehtävissä. Vaikeissa tilanteissa WinNovan työyhteisöllä on kuitenkin suurin merkitys. Meillä on niin huikea tiimi. Toimistossa on jatkuva puheensorina ja ajatuksia vaihdetaan puolin ja toisin. Tuemme toisiamme niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä.

Vietämme aikaa keskenämme myös vapaa-ajalla. Olen äärimmäisen onnellinen näistä kaikista uusista ihmisistä elämässäni, jotka työni WinNovassa on antanut. Heidän avullaan varmasti myös kehityn koko ajan.

Mitä salaisia kykyjä tai taitoja sinulla on?

Osaan soittaa haitaria ja laulaa. Musiikki on olennainen osa elämääni, joka auttaa myös palautumaan työstä.

Mikä on paras neuvosi, jonka olet koskaan saanut?

Ole oma itsesi! Oma luonne täytyy kääntää positiiviseksi voimavaraksi.