Siirry sisältöön

Mahanpuruja muovista -kampanja rantautui Tiedepuistoon

Mahanpuruja muovista -kampanjan avulla halutaan muistuttaa ohikulkijoita oman käyttäytymisensä vaikutuksesta. WinNova on mukana kampanjassa.

Porilaisten yläkoululaisten suunnittelemia katutaideteoksia voi nyt bongata kolmisen viikon ajan esimerkiksi WinNovan Tiedepuiston pääovien lähistöllä Porissa. Kyseessä on Pidä Saaristo Siistinä ry:n Mahanpuruja muovista – Magknip av plast -viestintäkampanja, jota Porissa toteuttaa Porin Kaupunki. Tarroja voi nähdä syksyllä 31.8.–17.9.2023 kymmenellä keskeisellä paikalla eri puolilla Poria. 

Kampanjalla halutaan nostaa esiin tietoa, miten roskat kulkeutuvat kaupungeista vesistöihin. Esimerkiski tupakantumpit heitetään sadevesikaivoihin tietämättä, että hulevedet johdetaan yleensä suoraan lähimpään vesistöön. Valtaosa roskasta on muovia, joka pilkkoontuu mikromuoveiksi. Kampajassa herätellään ohikulkijoita pohtimaan oman käyttäytymisensä vaikutusta.  

Lisätietoa Mahanpuruja muovista -kampanjasta löytyy Porin kaupungin verkkosivuilta pori.fi/mahanpurujamuovista(siirryt toiseen palveluun)