Siirry sisältöön

Suomi menestyi EuroSkills Gdansk 2023 -kilpailussa upeasti

Paljon nuoria ryhmäkuvassa. Kaikilla on päällään kirkkaansininen edustushuppari tai t-paita. Eturivissä keskellä olevat pitävät kiinni isosta Suomen lipusta.

Suomen ammattitaitomaajoukkueen menestys EuroSkills Gdansk 2023 -kilpailussa oli upea: kuusi mitalia ja yhdeksän Medallion for Excellence -kunniamainintaa (tunnustus keskitasoa paremmasta suorituksesta).

WinNovasta Leipuri-lajissa oli mukana Sofia Ratinen. Hän kilpaili hienosti, ja jäi Medallion for Excellence -mainintaan oikeuttavasta rajasta vain muutaman pisteen päähän. Sofia oli omassa lajissaan kahdeksas. Häntä on valmentanut WinNovan ekspertti Hannele Laaksonen, joka toimi myös lajituomarina.

Leipuriasuinen nainen leipoo.
Sofia Ratinen keskittyneenä. Kuva: Paulina Latek-Przybylska / WorldSkills Europe

WinNovan Hiusmuotoilu-lajin expertin Satu Laihon osavalmennettava Minna Ala-Penttilä (Vamia) palkittiin upeasti Medallion for Excellence -maininnalla. Myös WinNovan kolmas ekspertti Konsta Ojanen toimi tapahtuman aikana tuomarointi- ja lajialuetehtävissä omassa lajissaan Yrittäjyys. Hänet valittiin seuraaviin, vuoden 2025 EuroSkills-kisoihin rooliin Deputy Chief Expert eli yrittäjyyden toiseksi lajivastaavaksi.

Satu Laiho ja Minna Ala-Penttilä. Kuva: Laura Luomalehto / Skills Finland

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestettiin Puolan Gdanskissa 5.–9.9.2023. Suomesta kilpailuun osallistui 25 kilpailijaa, jotka ovat korkeintaan 25-vuotiaita ammatillisia huippuosaajia kukin omalta alaltaan.