Siirry sisältöön

WinNovan henkilöstötarinat: Laatupäällikkö Satu Salo

Satu seisoo meren rannalla.

Vuoden 2023 aikana WinNovan www-​​​​​​​​​​sivuilla julkaistaan henkilöstötarinoita winnovalaisista. Seuraavaksi esittelyvuorossa on laatupäällikkö Satu Salo Raumalta.

Prosessit ja standardit kuuluvat laatupäällikkö Satu Salon työpäiviin

WinNovan laatupäällikkönä toimiva Satu Salo aloitti työskentelyn WinNovassa heti toiminnan virallisesti käynnistyessä. Yksikön nimi oli tuolloin Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, ja sen Rauman yksikössä hän toimi koulutuspäällikkönä nykyiseen laatupäällikön tehtäväänsä siirtymiseen saakka eli syksyyn 2019. Nykyisin hänen yksikkönsä nimi on Hallintopalvelut / Toimintajärjestelmä ja laadunhallinta.

Oma nykyinen työnkuva ja millaista erityisosaamista koet itselläsi olevan?

Nykyinen työnkuvani keskittyy laadunhallintaan. Siinä keskeisintä on toiminnan laadun kehittäminen arviointi- ja ennakointitietoihin sekä laatustandardiin (ISO9001:2015) perustuen. Erityisosaamisesta en niinkään tiedä, mutta vankka laadunhallintaan perustuva koulutus ja osaaminen minulla on pohjautuen jo sairaanhoitaja- ja terveydenhuollon yliopistokoulutuksiini, joiden lisäksi olen aktiivisesti osallistunut viime vuosina erilaisiin laadunhallinnan täsmäkoulutuksiin.

Mitä omassa tiimissäsi puuhaillaan?

Varsinaista tiimiä minulla ei ole. Eli työskentelen pääasiassa yksin, mutta tietyissä tehtävissä apuna ja tukena ovat niin laadunhallintatiimi kuin esihenkilönikin.

Miten tiimin toiminta tukee arjen tekemistä ja toimintaa?

Laadunhallintatiimi toimii aktiivisesti erityisesti aloitteiden käsittelyssä ja sisäisen laatupalkintokilpailun organisoinnissa sekä kuuden viikon välein kokoontuvissa palavereissamme esille nostettavissa laatuasioissa.

Miten kehität itseäsi ja omaa osaamistasi?

Osallistun aktiivisesti OPH:n organisoiman kansallisen laatuverkoston toimintaan, laadunhallinnan asiantuntijoiden (erityisesti ohjelmistotalo Arterin, Suomen standardoimisliiton, Kiwa Inspectan ja Excellence Finlandin) järjestämiin koulutuksiin sekä strategiarahoitukseen liittyvään verkostoyhteistyöhön.

Miten WinNova tukee ammattiosaamisen kehittämistä?

WinNova tukee ammattiosaamiseni kehittämistä erittäin hyvin mahdollistamalla em. koulutuksiin ja toimintaan liittyvän osallistumisen.

Mikä oli epätavallisin työsi ennen työskentelyäsi WinNovassa?

Eriskummallisin työni taitaa olla vapaa-aikaani aiemmin liittyneet tehtävät omahoitotallin yhtenä osakkaana eli hevoshommat.

Mikä on suurin ammatillinen saavutuksesi?

Suurimmat ammatilliset saavutukset nousevat pitkän ajan takaa sairaanhoitajan tehtävistä Rauman aluesairaalan ensiavussa, jossa kirjaimellisesti olin mukana ihmishenkien pelastamisessa – enemmän siellä toki oli vähemmänkin suurta tehtävää 😉.

Laatupäällikkönä pidän merkittävänä toimintajärjestelmämme alustan eli IMS:n sisällön kehittämistä siitäkin huolimatta, että jatkossa se tullee muuttumaan kokonaisarkkitehtuurin myötä.

Kuinka kuvailisit ammattiasi kolmella sanalla?

Haastava, innostava, merkityksellinen.