Siirry sisältöön

WinNovan henkilöstötarinat: Liiketoiminnan lehtori Sari Aromaa

Rintakuva silmälasipäisestä naisesta, jolla on punertava, polkkapituinen, hieman kihartuva tukka. Kaulassa koru ja yllä kirjava pusero

Vuoden 2023 aikana WinNovan www-​​​​​​​​​​​sivuilla julkaistaan henkilöstötarinoita winnovalaisista. Seuraavaksi esittelyvuorossa on liiketoiminnan lehtori Sari Aromaa Raumalta.

Opiskelijoiden hulvattomatkin ideat saavat mukaansa myös Sari Aromaan

Sari Aromaa on tullut taloon tasan 20 vuotta sitten vuonna 2003, tuolloiseen Länsi-Suomen aikuiskoulutuskeskukseen Innovaan, yhteen WinNovan edeltäjäoppilaitoksista. Nykyään Sari toimii pääsääntöisesti Raumalla Satamakadun toimipisteessä.

Oma nykyinen työnkuva ja millaista erityisosaamista koet itselläsi olevan?

Nykyinen työnkuvani on moninainen. Toimin kahden merkonomiryhmän vastuuopettajana, olen mukana Hyry-toiminnassa (hyvinvointiryhmä), välillä minut löytää Ravintola Raimannin salista tai Kahvila Breikistä. Kakkosvuoden opiskelijoiden kanssa touhutaan erilaisten tapahtumien parissa. Olemme mukana mm. Pallo-Iirojen ja SalBan ottelutapahtumissa, lisäksi järjestämme syyspuulaakiturnauksen yhdessä Pallo-Iirojen kanssa. Nyt olen mukana myös NYT-toiminnassa (Nuori Yrittäjyys -toiminta) työparini Sanna Lahdenpään kanssa.

Mitä omassa tiimissäsi puuhaillaan?

Omassa tiimissäni on monenmoista osaamista ja tuntuu, että porukka tulee ja menee. Kaikilla on omat juttunsa, mutta silti teemme paljon myös yhdessä. Olemme tänä vuonna mukana mm. Pitsikaupungin joulutorissa. Meillä on oma kioski, jossa vuorottelemme ravintola- ja catering-alan, matkailualan, elintarvikealan ja liiketoiminnan opiskelijoiden kanssa.

Miten tiimin toiminta tukee ja auttaa arjen tekemistä ja toimintaa?

Tiimillä on laaja osaaminen ja täydennämme toisiamme. Kehittelemme koko ajan uusia asioita tai tapoja. Lähdemme mielellään mukaan kokeilemaan erilaisia toteutuksia. Työ on vaihtelevaa ja monipuolista. Se auttaa jaksamaan paremmin, kun saa olla mukana vaihtelevissa tehtävissä.

Työssäsi kohtaat jatkuvasti erilaisia ihmisiä, mitkä kohtaamiset tuovat eniten iloa ja onnistumisen tunteita?

Tapaan työssäni paljon erilaisia ihmisiä. Nykyään erityistä tukea tai huomiota vaativia opiskelijoita on entistä enemmän. Kun heidät saa mukaan tavalliseen toimintaan ja ratkaistua oppimisongelmia, saa siitä todella hyvän mielen. Innostun opiskelijoiden hulvattomista ja välillä ihan mielettömistäkin ideoista.

Lisäksi saan toimia upeiden työkavereiden kanssa. On upeaa tehdä yhteistyötä myös eri alojen toimijoiden kesken. Suurimmat onnistumisen tunteet tulevat siitä, kun saan opiskelijan onnistumaan jossain sellaisessa, johon hän ei uskonut itse pystyvänsä.

Kolme sanaa, joilla ystäväsi kuvailisivat sinua?

Uskoisin, että ystäväni kuvaisivat minua sanoilla luotettava, empaattinen ja touhukas.

Opettajan tehtävänä on myös tukea opiskelijan oppimista – Mitä tämä käytännössä tarkoittaa omassa työssäsi?

Opettajana pyrin toimimaan aina oikeudenmukaisesti. Pyrin siihen, että opin tuntemaan ihan jokaisen opiskelijani, jotta voin auttaa heitä parhaani mukaan. Kyselen kuulumisia ja luokassa kiertelen jokaisen luona varmistamassa, että asia on ymmärretty. Pyrin luomaan rauhallisen ja luottamuksellisen suhteen opiskelijan kanssa, jolloin hänen on helpompi tulla kertomaan vaikeistakin asioista.

Työssä parhaat ja motivoivimmat asiat, jotka auttavat jaksamaan päivästä toiseen?

Parhaat ja motivoivimmat asiat työssä ovat omat opiskelijat, ykköset ja kakkoset. Olen heistä todella ylpeä. He hämmästyttävät minua miltei päivittäin 😊 On mieletöntä huomata, miten paljon ykköset kasvavat kesäloman aikana. Ja miten upeat ykköset meillä taas on!

Mikä on paras neuvosi, jonka olet koskaan saanut?

Paras neuvo, jonka olen saanut (ja jonka muistan) on ”Älä elä murehtien menneisyyttä tai tulevaisuutta. Silloin menetät mahdollisuuden elää tässä hetkessä ja nauttia siitä”.