Siirry sisältöön

WinNovan henkilöstötarinat: Turvallisuusalan lehtori Susanna Porri

Hymyilevä nainen seisoo paloauton vieressä päällään huomiovärinen työasu ja päässä valkoinen kypärä. Hänellä on keltainen pelastusväline kädessä. Paloauton etuoven kohdalla on WinNovan logotarra.

Vuoden 2023 aikana WinNovan www-​​​​​​​​​​​​sivuilla julkaistaan henkilöstötarinoita winnovalaisista. Seuraavaksi esittelyvuorossa on turvallisuusalan lehtori Susanna Porri Raumalta.

Susanna Porri on ihmisten auttamisen moniosaaja

Turvallisuusalan lehtori Susanna Porrilla on pitkä historia WinNovassa ja tuntiopettajan kokemusta jo 1990-luvun lopulta asti edeltäjäoppilaitoksista Innovasta, Rauman ammattiopistosta ja Porin aikuiskoulutuskeskuksesta. Tuolloin hän toimi pääasiassa turvallisuus- sekä sosiaali- ja terveysalalla.

Susannan työpiste sijaitsee Suojantiellä Raumalla (ns. merikoululla), mutta hän on työpöytänsä ääressä Raumalla vain 20 % työajastaan, sillä Susannan erittäin liikkuva työnkuva vie häntä kouluttamaan ympäri maakuntia.

Oma nykyinen työnkuva ja millaista erityisosaamista koet itselläsi olevan?

Opettamieni asioiden ydin koostuu psyykkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista. Minulla on hyvin laaja käytännön osaaminen ihmisten auttamiseen (maallikkotasolta hätäkeskukseen ja ensihoidon kenttäjohtamisen kautta ensiapupäivystykseen), jota olen laajentanut ja syventänyt teoriaopiskelulla vuosien varrella. Ensiavun koenkin yhtenä suurimmista erityisosaamisistani.

Mikä oli epätavallisin tai mielenkiintoisin työsi ennen WinNovaa?

Otin 20 vuotta sitten virkavapaata ensihoitajan työstä ja pääsin kesätöihin palomieheksi. Kesän aikana sattui pari isompaa tulipaloa ja korkeanpaikan työskentelyä, joiden jälkeen päätin, etten enää ikinä hae mitään näin extremeä työtä…

Mitä omassa tiimissäsi puuhaillaan ja miten sen toiminta tukee arjen tekemistä?

Oma tiimini avaa ja luo turvallisuutta sen monissa eri rooleissa, niin opiskelijoille kuin WinNovan sisälläkin.

Tiimi on yhtä monimuotoinen kuin turvallisuus käsitteenäkin. Tiimissäni on monen eri turvallisuusosa-alueen asiantuntijaa ja osaajaa, jotka tukevat ja ohjaavat omaa toimintaani ja joiden parissa koen turvallisuudentunnetta työpaikallani.

Mikä on paras neuvosi, jonka olet koskaan saanut?

”Kaiken oppimisen kenties tärkein tulos on kyky tehdä se, mikä sinun pitää tehdä, silloin kun se pitää tehdä, huolimatta siitä, haluatko tehdä sen vai et.”

Kolme sanaa, joilla ystäväsi kuvailisivat sinua?

Avoin, vakaa ja kiitollinen.

Mitä salaisia kykyjä tai taitoja sinulla on?

Osaan ratsastaa hevosella viittä eri askellajia.

Mitä WinNovan slogan Suunta eteenpäin merkitsee sinulle?

Älä anna eilisen tai nykyhetken määrittää tulevaisuuttasi. Mieti millaisen elämän haluat huomenna ja pidä huolta, että olet oikealla suunnalla.