Siirry sisältöön

Hyvinvointivirtaa-viikon tunnelmia WinNovasta

Hyvinvointivirtaa viikon teemaa tuotiin esille WinNovassa monin eri tavoin. Viikko alkoi miniwebinaarilla, joka sisälsi opiskelijalähtöistä tietoutta muun muassa päihteistä ja seksistä, ravitsemuksesta ja mielen hyvinvoinnista. Miniwebinaariin haluttiin valita teemoja, jotka linkittyvät vahvasti nuorten elämään.

Raumalla sai lisävirtaa hedelmäpaloista

Tiistaina 3.10 vietettiin tapahtumapäivää Raumalla minimessutyyppisesti. Satamakadulla opiskelijat saivat tutustua muun muassa Rauman kansalaisopiston, Ohjaamon ja TE-toimiston tarjontaan ja erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin. Mieli ry pyysi opiskelijoita pohtimaan mitkä asiat tukevat omaa mielen hyvinvointia. Etenkin Ohjaamon onnenpyörä näyttäytyi huippusuosittuna.

Elintarvikealan opiskelijat jakoivat hedelmäpaloja puolimatkalla eli Satamakadun ja Suojantien kampusten välisellä matkalla. Oli ilahduttavaa nähdä, että muutama opettaja heittäytyi kulkemaan opiskelijoidensa kanssa kampusten väliä ja sekä opiskelijat että opettaja sai raitista ilmaa ja hyvinvointia tukevaa liikuntaa tapahtuman aikana.

Suojantiellä oli hyvin pitkälti liikuntaan liittyviä asioita esillä. Rauman Lukko haastoi pelaamaan lätkäpeliä ja Liiku ry:n liikuntarata haastoi laittamaan kropan liikkeelle. Myös kehonkoostumismittauksessa oli mahdollisuus käydä ja planetaariossa rentoutumassa. Liikuntaneuvojaopiskelijoiden kanssa oli mahdollisuus jumpata ja kokeilla eri liikuntalajeja liikuntasalissa. Iloa ja ilmettä Suojantien parkkipaikalle toi kirjastoauto, jonne pääsi pistäytymään.

Laitilassa haettiin kirjastokortteja

Laitilassa vietettiin 4.10. tapahtumapäivää Laitilan pop-up kirjaston, 4H-yhdistyksen esittelyn ja opiskelijahuollon ”mikä on omassa elämässä tärkeää” -pohtimistehtävän, pelailun ja kaffittelun äärellä. Selkeästi suosituin asia tapahtumassa oli oman kirjastokortin omistussuhteen toteutuminen.

Porissa mimimessuiltiin ja liikuttiin

Porissa minimessuiltiin 5.10. Tiedepuistossa ja liikutettiin väkeä Professorintiellä. Muun muassa kulttuuripaja Lumon pinssipiste ja Nuoret väkivaltaa vastaan hankkeen kaakaobaari näyttäytyivät todella suosittuina. Lisäksi Murun kahvia upposi opiskelijoihin termaritolkulla. Hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoiden järjestämässä pikamanikyyri, käsihieronta, letitys, hiusten pesu ja kiharruspisteillä oli jatkuva jono ja asiakkaita riitti. Opiskelijahuollon halinallet ilostuttivat monia ja opiskelijat saivat mahdollisuuden tulla halituksi. Kaverikoiria pääsi silittämään ja ihastelemaan. Proffantien upeassa liikuntasalissa pelattiin jalkapalloa, pingistä ja kisailtiin koripallon heitossa ja muissa toiminnallisissa tehtävissä.