Siirry sisältöön

Oppisopimus vauhdittaa metsäkoneenkuljettajaksi valmistumista

Hymyilevä, lyhythiuksinen nuori mies nojaa metsäkoneen renkaaseen. Hänellä on paksu kaulaketju kaulassa. Vasemmassa kädessä on kello ja sormus keskisormessa. Miehellä on päällään huomiokeltaiset työvaatteet.

Waltter Konola opiskelee metsäkoneenkuljettajaksi WinNovassa. Tällä hetkellä hän on oppisopimuksella Motourakointi J. Kangas Oy:llä. Waltter ottaa nyt ensin haltuun metsätraktorin kuljettajan työn. Hän tähtää opinnoissaan hakkuukoneenkuljettajaksi ja arveleekin pian pääsevänsä ajamaan hakkuukonetta eli motoa työpaikallaan. ‘Pitää odottaa, että tulee sopiva työmaa, jossa pääsen opettelemaan motolla työskentelyä’, Waltter kertoo.

Työ vaatii keskittymistä. Erityisesti haastetta tämän syksyn töihin on tuonut sateet ja sen myötä maaston pehmeys. Vielä ei kuitenkaan Komatsu uponnut, eikä ole tarvinnut vetää sitä ylös, vaan olen selvinnyt pahoista paikoista ajamalla, Waltter paljastaa.

Waltterin mielestä oppisopimuksessa on parasta se, kun voi opiskella olemalla töissä ja samalla saa palkkaa.

Waltter on yhdistänyt työn ja opiskelun kesäkuun alusta alkaen. Parasta hänen mukaansa oppisopimuksessa on, kun voi opiskella olemalla töissä ja samalla saa palkkaa.

Kuvanottohetkellä Waltter kävi koululla suorittamassa kaksipäiväisen EA1-kurssin. Työnantajaa hyödyttää, kun opiskelija saa oppilaitoksesta myös ammattiin tarvittavat kortit ja teoriaosaamisen. Työpaikalla keskitytään itse työhön.

Mikä on oppisopimus?

Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa työnantaja osallistuu koulutukseen. Oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Kun valitsee oppisopimuksen tavaksi opiskella, kouluttautuu työtä tehden, saa palkkaa ja kerryttää työkokemusta.

Kysy lisää metsä-, maarakennus- ja luontoalan oppisopimuksesta