Siirry sisältöön

AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät Porissa 2.-3.11.2023

WinNovalainen tutkimus- ja kehittämistoiminta mukana Ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivillä

Kaksipäiväiset Ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät järjestettiin tänä vuonna Porissa 2.-3.11. SAMK vastasi päivien järjestelyistä yhdessä Sataedun, WinNovan ja Porin yliopistokeskuksen kanssa. WinNova osallistui päivien järjestelyihin ja myös tutkimus- ja kehittämistoimintaa esittelevissä rinnakkaissessioissa oli mukana winnovalaista edustusta.

Kun työelämän odotukset kasvavat: kohti monipuolistuva osaamista -sessiossa aiheesta Johtajuuden transformaatio; Lähijohtajan valmentajaidentiteetin synnyttäminen alusti väitöskirjatyönsä pohjalta lehtori Juha Harikkala.

Tulevaisuuden teknologiat, kestävyys ja osaamisen vahvistaminen -sessioissa kuultiin lehtori Eija Kallion yhdessä Emilia Luukan (Turun yliopisto) pitämä alustus aiheesta Connecting clients, technology and nursing practice: A narrative review of technological literacy in nursing.

Vastuullisuus ja monimuotoisuus työelämässä ja koulutuksessa sekä Opiskelijoiden hyvinvointi -sessiossa lehtori Tamara Palmros-Aalto ja kansainvälisen toiminnan asiantuntija Tiina Kallio esittelivät Hyvän ohjauksen kriteerien kehittämistyön prosessia.

Posterinäyttelyssä mukana olivat Ammatillisen koulutuksen kokonaisarkkitehtuurin kehittämiskokonaisuus, jota esittelevät projektipäällikkö Marko Sookari ja kehittämisasiantuntija Mirva Julkunen sekä Hyvän ohjauksen kriteerien kansallinen kehittämistyö.

Päätöspäivänä eli perjantaina yhteisten palveluiden johtaja Taina Kivioja edusti WinNovaa päivän avauksessa kertoen muun muassa ammatillisen koulutuksen käytäntölähtöisestä innovaatiotoiminnasta sekä vuosittain WinNovassa myönnetyistä tutkimusluvista. Iltapäivän paneelikeskustelua Kestävyysosaamisen vahvistaminen tulevaisuudessa moderoi rehtori Juha Vasama.

Lue lisää https://www.samk.fi/uutiset/ammattikorkeakoulutuksen-ja-ammatillisen-koulutuksen-tutkimuspaivat-2023-vahvistivat-tulevaisuuden-oppimista-ja-kestavyysosaamista/(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Lisätietoja
Rehtori Juha Vasama
Kehityspäällikkö Anne Vaahtio