Siirry sisältöön

Englannin kielimatka Italian Bolognaan 1.-7.10.2023

Bolognan englanninkielikurssin ryhmäkuva

Osallistuin Erasmus Learning Academyn englannin kielikurssille Bolognassa lokakuussa 2023.

Lähdin matkaan päivää ennen ja lensin Milanoon, muodin mekkaan ja vietin iltapäivän nähtävyyksiä katsellen. Hop-on Hop-off bussit ovat kätevä tapa nähdä enemmän kuin mitä kävellen ehtii. Sain myös hyvää pizzaa ja opin Italian rautatieliikenteestä, että kaksi junayhtiötä liikennöivät pitkän matkan yhteyksiä. Saavuin sunnuntai aamuna Bolognaan reilun tunnin junamatkan jälkeen. Ajattelin ennen junamatkaa, että onpa lyhyt matka kunnes junassa huomasin, että vauhti oli yli 300km tunnissa.

Kielikurssimme pitopaikkana toimi opiskelijakampus, jossa myös yövyimme siisteissä huoneissa. Tapasimme kurssilaisemme aamupäivällä. Jakauduimme kolmeen eri ryhmään Englannin kielikurssit A1ja A2 sekä B1 ja B2 tasot sekä ulkoaktiviteettikurssilaiset omaan ryhmäänsä. Omalla B1-B2 tasokurssilla olin ainoa suomalainen ja muut opiskelijat olivat Ranskasta, Hollannista, Ruotsista ja Puolasta. Hienoa oli, että ryhmässä oli vain 8 osallistujaa. Meidän opettajana toimi unkarilainen Mariia Goncharuk. Reipas, nuori 25-vuotias englannin opettaja. Olikin hyvä, ettei opettaja ollut natiivi englannin kielen haltija.

Sunnuntaina verkostoiduimme ryhmän kanssa ja tutustuimme kävelykierroksella kaupunkiin, sekä kävimme yhdessä lounaalla sekä illallisella. Maanantaista perjantaihin aloitimme opiskelun klo 8.  aamulla ja päätimme sen noin kello 14, jonka jälkeen pääsimme lounaalle.

Kielikurssi koostui päivittäin keskusteluharjoituksista, luetun ymmärtämisestä, kuunteluharjoituksista ja kieliopista. Itsestä tuntui kuin omista aivoista olisi harjattu pölyjä pois ja sanoja ja sanontoja palautui hyvin mieleen. Huomasin myös, että kieli on muuttunut ja uusia ilmauksia on tullut käyttöön. Samoin kuin suomen kieleen.

Yllättävää miten viikossa voi saada uusia ystäviä ja jakaa niin paljon asioita uusille ihmisille: omista harrastuksista, omasta työstä, omasta kulttuurista jne. Iltapäivisin meillä oli aikaa tutustua Bolognaan tarkemmin sekä myös lähikaupunkeihin. Omaksi suosikiksi nousi Firenze sekä Ravennan ihanat mosaiikkityöt.

Kiitos Erasmus ja WinNova tästä erinomaisesta kielikylvystä!

Johanna Hankimaa-Khezami, elintarvikealan lehtori Porista