Siirry sisältöön

WinNova osallistui Taisto-harjoitukseen

Suomen suurin digiturvaharjoitus auttaa varautumaan ajankohtaisiin uhkiin.

Osallistuimme Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon 30.11.2023. Taisto on valtakunnallinen harjoitus, joka tarjoaa turvallisen tilaisuuden harjoitella, testata ja kehittää digitaalista turvallisuutta sekä kerryttää osaamista.

Kuudetta kertaa järjestetty Taisto kokosi sadat organisaatiot yhteiskunnan eri osa-alueilta harjoittelemaan ajankohtaisten uhkien varalle. Harjoitus auttaa kehittämään digitaalisen turvallisuuden johtamista, hallintaa ja viestintää. Samalla se parantaa koko yhteiskunnan kriisinkestävyyttä. Tämän vuoden Taisto-harjoitus käsitteli teemoja, jotka liittyvät tietoturvakäytäntöihin, tietojenkalasteluun ja hybridivaikuttamiseen. Harjoituksessa näyttäytyi myös tekoäly ja sen mukanaan tuomat haasteet.

WinNova oli mukana harjoituksessa ensimmäistä kertaa. Harjoitus tarjosi erittäin monipuolisen tilaisuuden oppia ja kehittää kriittistä ajattelua, riskienhallintaa, tietoturvareaktiivisuutta ja häiriötilanteiden viestintää.

Neuvottelutilassa käynnissä Taisto-harjoitustehtävä, Osallistujat istuvat puoliympyrässä pöydän ääressä.
Osa WinNovan Taisto-tiimiä harjoitustehtävän parissa.

Taisto on maksuton harjoitus, jonka toteuttamisesta vastaa Digi- ja väestötietovirasto. Harjoituksen sisältö on suunniteltu yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Turvallisuuskomitean, Tietosuojavaltuutetun toimiston, Kuntaliiton ja Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa.

Lue lisää Taisto-harjoituksesta osoitteessa dvv.fi/taisto(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Banneri - mekin osallistumme Taisto-harjoitukseen.