Siirry sisältöön

WinNova mukana kehittämässä jatko-opintojen polkuja varhaiskasvatukseen

Sekä varhaiskasvatus että sosiaali- ja terveydenhuolto kärsivät työvoimapulasta ja molemmilla aloilla tilanteen odotetaan pahenevan vuosikymmenen loppua kohden. POLJIN – Polkuja jatko-opintoihin -hankkeen tavoitteena on tuoda helpotusta työvoimapulaan jatkuvan oppimisen keinoin.

Hankkeessa luodaan sosiaali- ja terveysalaa sekä kasvatus- ja ohjausalaa ammatillisella toisella asteella opiskeleville sekä varhaiskasvatuksen lastenhoitajana työskenteleville jatko-opintopolku varhaiskasvatuksen opettajan opintoihin.

Kehittämistyössä hyödynnetään Linnasmäen opiston (ent. Turun Kristillinen opisto) kehittämää työn ohessa suoritettavan varhaiskasvatuksen opettajan koulutuspolun mallia sekä kehitetään siihen liittyviä digitaalisia osaamisen hankkimisen mahdollisuuksia sekä sisältöjä. Keskeistä myös vahvistaa opiskelijoiden jatko-opintovalmiuksia sekä koulutuksen järjestäjien ohjausosaamista.


POLJIN – Polkuja jatko-opintoihin hanke on uuden ESR 2021 – 2027 Uudistuva ja osaava Suomi -ohjelmakauden ryhmähanke, joka toteutetaan yhteistyössä Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella toimivien oppilaitosten kanssa (TAI, Linnasmäen opisto, Novida, SSKKY, WinNova)

Toteutusaika 22.09.2023 – 31.07.2026