Siirry sisältöön

Metsä- ja maarakennusala kiinnosti yli 300 vierailijaa Ulvilassa

Teksti Elise Hovi – Kuvat Elise Hovi ja Jani Sälliluoma

Metsä- ja maarakennuksen koulutuksesta kiinnostuneita kävi avoimissa ovissa Ulvilassa viime lauantaina 10.2.2024 yli kolme sataa.

Yhteistyökumppanimme John Deeren ja Sampo Rosenlewin hakkuukoneita eli motoja ihasteltiin makkaranpaiston lomassa. Myös Volvolta esillä ollut sähkökäytteinen pyöräkuormaaja kiinnosti kovasti. Kodassa nautittiin nokipannukahvia ja pullaa.

Kirpsakasta pakkaskelistä oli mahdollisuus käydä lämmittelemässä sisällä päärakennuksessa. Sisätiloissa esiteltiin muun muassa Metsämiesten Säätiön rahoituksella toteutettua uutta virtuaalista oppimisympäristöä, jota käytetään metsäkoneopetuksessa koneen käytön alkuperehdytykseen. Opiskelijaravintola Metsätähden maukas hernekeitto sai kehuja.

Lyhyet alakohtaiset esittelyinfon keräsivät myös kiinnostuneita kuulijoita. Kuulolla oli niin aikuisia opiskelusta kiinnostuneita kuin peruskoulun jälkeisiä opintoja pohtivia nuoria vanhempineen. Moni nuori hakikin vahvistusta ajatuksilleen pian alkavan yhteishaun päätöksiä varten. Aikuiset olivat kiinnostuneita muun muassa keruutuotekursseista sekä erä- ja luonto-opaskoulutuksesta.