Siirry sisältöön

Porin Tekniikkapuiston avajaisia vietettiin 15.2.2024

Teksti Teija Harju – Kuvat Nina Mäki

WinNovan Professorintien uudistetun Tekniikkapuiston avajaisia vietettiin Porissa 15.2.2024 yritysvieraiden ja sidosryhmäkumppaneiden kanssa. Tilaisuuden aloitti WinNovan Työelämäpalvelujen johtaja Teija Harju kertomalla WinNovan tekemästä työelämäyhteistyöstä ja siitä, miten WinNovassa on rakennettu viimeiset neljä vuotta systemaattista kumppanuustyötä. Alueen isojen kumppanien kanssa on mm. laadittu kumppanuussopimukset, joissa on sovittu toiminnan painopisteistä, mm. osaamis- ja rekrytointitarpeisiin liittyvästä yhteistyöstä.

Sekä oppimisympäristöissä että koulutussuunnittelussa keskeistä on vastuullinen ja kestävän kehityksen mukainen toiminta. Näistä kertoi WinNovan oppimisympäristöjen johtaja Juha-Pekka Koivusalo. Satakunnan ELY-keskuksen ylijohtaja Marja Karvonen korosti työvoimahallinnon näkökulmasta oppilaitosyhteistyön tärkeyttä sekä sitä, miten tekniikan alojen koulutus on teollisen elinkeinorakenteemme takia todella merkityksellistä koulutusten kärkeä Satakunnassa ja sitä on tarjolla monipuolisesti.

Enersense International Oyj:n toimitusjohtaja Jussi Holopainen komppasi Marjan näkemystä mm. listaamalla ammattialoja, joille heidän yrityksessään on osaajatarvetta: sähkö- ja automaatioasentajat, koneasentajat, hitsaajat, tietoliikenneasentajat, putkiasentajat, putkihitsaajat, koneistajat, pintakäsittelijät. Nämä ovat kaikki aloja, joissa voidaan tehdä yhteistyötä ja valtaosaan näistä aloista myös tutustuttiin avajaisten oppimisympäristökierroksella. Jussi Holopainen korosti puheenvuorossaan, että osaajista kilpaillaan tällä hetkellä kovaa, ja yrityksen menestys perustuu osaavaan ja motivoituneeseen henkilöstöön. Ihmiset haluavat tehdä töitä, jolla on merkitystä, ja vastuullisuus ja kestävä kehitys Enersensellä onkin yksi tulevaisuuden rekrytointivaltti.

Koulutuspäällikkö Kari Laine kertoi WinNovan tytäryhtiön PäteWin Oy:n toiminnasta ja viime vuoden huippulukemista tehtyjen pätevöintien osalta.

Lopuksi koulutuspäälliköt Kari Laine, Heli Valkeapää ja Juhani Nygren sekä opettajat johdattelivat vieraat tutustumiskierrokselle uusiin oppimisympäristöihin.

Päivän aikana myös kaikki muut koulutuksesta kiinnostuneet olivat tervetulleita tutustumaan Tekniikkapuiston uusittuihin tiloihin.