Siirry sisältöön

Opintopolun valtakunnallisessa yhteishaussa WinNovaan ensisijaisia hakijoita 1071

Opiskelijat juttelevat WinNovan ovella.

Valtakunnallinen yhteishaku peruskoulun jälkeisiin opintoihin päättyi Opintopolussa 19.3.2024. WinNovan aloituspaikat sisältävät tutkintoon johtavan ammatillisen peruskoulutuksen (yli 20 perustutkintoon ja lähes 50 eri ammattiin) sekä tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen (TUVA).

Yhteishaun aloituspaikkoja WinNovassa on tänä vuonna yhteensä 984. WinNovaan Poriin, Raumalle, Ulvilaan ja Laitilaan haki vuoden 2024 yhteishaussa ensisijaista opiskelupaikkaa yhteensä 1071 opiskelijaa. Kaikkiaan hakijoita oli 1868.

Opiskelija voi yhdellä hakemuksella hakeutua seitsemään eri hakukohteeseen, ensisijaisesta toiveesta seitsemänteen hakukohdetoiveeseen. Hakemusten kokonaismäärä eri kohteisiin oli 4737.

WinNovan vetovoimaluku yhteishaussa oli 1,1. Vetovoimaluku muodostuu ensisijaisten hakijoiden määrästä suhteessa aloituspaikkojen määrään.

Poriin ensisijaisia hakijoita kaikkiaan 640 (sisältäen TUVAn) ja vetovoimaluku 1,1. Porissa vetovoimaisimmaksi hakukohteeksi nousi perinteisesti hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto. Vetovoimaisimpien alojen joukossa olivat myös ajoneuvoalan, sähkö-​ ja automaatioalan sekä laboratorioalan perustutkinnot. Määrällisesti eniten ensisijaisia hakijoita houkuttelivat sosiaali-​ ja terveysala, liiketoiminta, ajoneuvoala, sähkö- ja automaatioala, talotekniikka sekä hius- ja kauneudenhoitoala.

Palmgren-konservatorion kanssa yhteistyössä järjestettävään musiikkialan perustutkintoon Porissa oli ensisijaisia hakijoita 17 ja vetovoimaluku 2,4. Liikunnanohjauksen perustutkinnon haut tehtiin Varalan urheiluopistoon.

Raumalle ensisijaisia hakijoita kaikkiaan 349 (sisältäen TUVAn) ja vetovoimaluku 1. Suosituimmat alat vetovoimaluvun perusteella olivat talotekniikan sekä sähkö- ja automaatioalan perustutkinnot. Vetovoimaisimpien alojen joukossa olivat myös hius- ja kauneudenhoitoalan sekä liiketoiminnan perustutkinnot. Määrällisesti eniten ensisijaisia hakijoita houkuttelivat merenkulkuala, sosiaali- ja terveysala, talotekniikka, sähkö-​ ja automaatioala, liiketoiminta ja hius- ja kauneudenhoitoala.

Ulvilaan ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 62 ja vetovoimaluku 1,2. Vetovoimaluvun perusteella maarakennuskoneenkuljettaja (rakennusalan perustutkinto) houkutteli inan enemmän kuin metsäkoneenkuljettaja (metsäalan perustutkinto), mutta määrällisesti enemmän hakijoita oli metsäalan perustutkintoon.

Laitilassa yhteishaussa oli tänä vuonna mukana vain TUVA, tutkintokoulutukseen valmentava koulutus.

Valinnan tulokset ja opiskelupaikan vastaanotto

Valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 13.6.2024 ja opiskelupaikan vastaanottamisesta tulee ilmoittaa kirjeen ohjeiden mukaisesti 27.6.2024 klo 15 mennessä. Varasijat ovat voimassa 16.8.2024 asti. Tätä ennen hakijoita kutsutaan varasijoilta, mikäli hakukohteeseen jo valittu opiskelija peruu opiskelupaikkansa. Mahdollisista pääsy-​​ ja soveltuvuuskokeista on lisätietoa WinNovan verkkosivuilla osoitteessa https://www.winnova.fi/hakijalle/yhteishaku(siirryt toiseen palveluun)  

Jatkuva haku kaikille www.winnova.fi(siirryt toiseen palveluun)

Ammatillisen koulutuksen hakeutumisen pääväylänä toimii yhteishaun ohella jatkuva haku, jossa tavoitteena on joustava hakeutuminen koulutukseen ympäri vuoden. WinNovassa on jatkuvassa haussa laaja koulutustarjonta, johon voivat hakeutua kaikki opiskelusta kiinnostuneet. Koulutustarjonta päivittyy WinNovan verkkosivuille.  

Neuvoja hakeutumiseen liittyvistä asioista saa WinNovan Hakupalveluista 

Palvelemme arkisin lukuvuoden aikana
ma-to klo 9-15, pe klo 9-12
hakupalvelut(at)winnova.fi, p. 044 455 8500
www.winnova.fi/hakupalvelut(siirryt toiseen palveluun)

Lisätiedot