Siirry sisältöön

Erasmus+ koulutus Teneriffalla 25.2.-2.3.2024

Olen aina haaveillut työstä tai lyhyemmästäkin jaksosta ulkomailla. Vihdoin nyt tänä keväänä haaveeni toteutui ja pääsin ensimmäistä kertaa Erasmus+ koulutukseen. Koulutuksen aiheena oli ”Outdoor learning and adventure education” ja se järjestettiin Teneriffalla, Puerto de la Cruzsissa 25.2.-2.3.2024.

Työskentelen WinNovassa tarjoilijoiden, sekä asiakaspalvelun opettajana, joten kurssin aihe ei suoranaisesti ollut omaan alaani liittyvä. Hakeuduinkin koulutukseen lähinnä siksi, että saisin/joutuisin puhumaan englantia ja toimia kansainvälisessä ryhmässä. Odotin myös, että saisin vinkkejä erilaisiin ryhmäytymistehtäviin.

Olen aiemmin reissannut vain perheen kanssa, joten tämä oli myös minun ensimmäinen ulkomaanmatkani yksin. Menomatkalla koneessa kävi hauska sattuma, vieressäni istui eräs suomalainen nainen, joka oli tulossa samaiseen koulutuksen. Hän oli myös ensimmäistä kertaa osallistumassa Erasmus+ -koulutukseen, joten menomatka kohteeseen meni mukavasti, kun tutustuimme toisiimme ja jaettiin ajatuksia, tulevasta koulutuksesta.

Kohteessa majoituimme perinteiseen espanjalaiseen hotelliin, joka sijaitsi aivan Puerto de la Crutzin vanhan kaupungin sydämessä.

Ryhmätöiden tekemistä La Calderalla.
Ryhmätöitä La Calderalla
Ryhmä kiipeää Anaga-vuorelle.
Matkalla Anaga vuorelle
Ryhmäkuva Playa de Castolla.
Playa de Castolla

Kurssillamme oli 16 henkilöä, Suomen lisäksi viidestä eri maasta (Viro, Saksa, Tšekki, Slovenia ja Irlanti). Olin ainoa opettaja ammatillisesta koulusta, muut olivat peruskoulusta tai lukiosta/high schoolista. Kouluttajanamme toimi Aleksandar, joka on asunut pari vuotta Teneriffalla, mutta hän on kotoisin Serbiasta. Koulutus tapahtui joka päivä ulkona erilaisissa ympäristöissä: kaupungissa, vuoristossa tai rannalla. Joka päivä meillä oli erilaisia aiheita, teimme pari- tai ryhmätöitä, samalla kun patikoimme eri paikkoihin. Kaukaisemmille kohteille matkasimme ensin bussilla ja jatkoimme sitten kävellen.

Viikon aikana tuli monet paikat tutuiksi, niin lähistöltä, kuin kauempanakin. Yhtenä päivänä kävimme patikoimassa myös Teiden rinteillä. Ilmat olivat todella vaihtelevia, välillä oli todella kylmä ja vähän satoikin, kun taas hetken kuluttua aurinko taas lämmitti mukavasti. Patikointiin ilma oli juuri sopiva ja sade ei juurikaan haitannut. Maastot olivat välillä todella haastavia, onneksi ei ollut paahtavaa hellettä, kun olimme vuorilla patikoimassa.

Meidän ryhmämme ja kouluttajamme olivat oikein mukavia. Viikon aikana teimme useita erilaisia tehtäviä, joiden kautta tutustuimme paremmin toisiimme, ryhmäydyimme ja vaihdoimme ajatuksia opetuksesta, sekä työstämme opettajana.

Englannin kielen kanssa pärjäsin hyvin, sillä muilla ryhmäläisillä oli hyvä kielitaito, ja he olivat todella ymmärtäväisiä minua kohtaan. Minulla on vielä paljon opittavaa englannin kielen saralla, siksi odotankin jo kovasti, että pääsisin joskus uudelleen koulutukseen tai työkokeiluun ulkomaille. Seuraavalla kerralla on helpompi lähteäkin, kun on jo yksi koulutus takana.

Sanna-Mari Tuominen

Ryhmä poseeraa päätöspäivänä rannalla diplomit kädessään.
Päätöspäivänä rannalla todistukset kädessä