Siirry sisältöön

WinNovalle lupa englanninkielisen ravintola- ja catering-alan koulutuksen järjestämiseen

Ravintola- ja catering-ala. Keittiökuva.

Opetus-​ ja kulttuuriministeriö on myöntänyt WinNovalle oikeuden järjestää ravintola- ja catering-alan perustutkintoa myös tutkintokielellä englanti 1.8.2024 alkaen.

Ravintola-ala on kansainvälinen ala, jossa maailmanlaajuisestikin käytetään työkielenä englantia. Suomessa ravintola-alalla englantia työkielenä puhutaan jo useassa työpaikassa ympäri Suomea. Satakunnassa ja
Varsinais-Suomessa englanninkielen käyttö työkielenä on laajentunut nopeasti viimeisen 5 vuoden aikana ja tulee yleistymään tulevaisuudessa.

Ravintola-alalla on ollut ja on edelleen työvoimapula. Alalle tulee tulevaisuudessa yhä enemmän työvoimaa Suomen ulkopuolelta. Tarvitsemme tulevaisuudessa suomenkielisen koulutuksen rinnalle englanninkielisen koulutuksen, jotta voimme vastata alan ammattitaitoisen työvoiman saantiin tulevaisuudessa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö katsoo, että haetun ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkintokielen englanti myöntäminen on tarpeellista ottaen huomioon alueellinen osaamistarve ja nykyinen koulutuksen tarjonta. Ravintola- ja catering-alan perustutkintoon ei ole yhtään järjestämislupaa Satakunnassa tutkintokielellä englanti.

Englanninkielisen koulutuksen järjestämiseen liittyvä tarkempi suunnittelu käynnistyy WinNovassa loppukevään aikana.

Päivi Yli-Karro

Koulutuspäällikkö, Elintarvikeala, Johtamis- ja esihenkilövalmennukset, Liiketoiminta, Maahanmuuttajien koulutus, Matkailuala, Media-ala, Muu koulutus, Ohjaava ja valmentava koulutus, Ravintola- ja catering-ala, TUVA (Tutkintokoulutukseen valmentava), Yrittäjyys

etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8444
Satamakatu 19, RAUMA