Siirry sisältöön

Ainoo Design NYT-yrittäjien matka kohti valmistumista

WinNovan Ainoo NYT yrittäjät Helmi ja Olivia

WinNovan Liiketoiminnan opiskelijat Helmi Björn ja Olivia Jussila innostuivat yrittäjyydestä ja ilmoittautuivat vuosi sitten mukaan Vuosi yrittäjänä -oppimisohjelmaan. Vuosi yrittäjänä on teorian ja käytännön yhdistävä oppimisohjelma, jonka tavoitteina ovat yrittäjyystaitojen ja -​asenteen oppiminen ja kasvattaminen.

Opiskelijalle ohjelma tarjoaa hauskan ja käytännönläheisen työkalun yrittäjyyden sekä työelämätaitojen oppimiseen. Ohjelman aikana opiskelijat perustavat yksin tai ryhmässä oikealla rahalla toimivan NYT-​yrityksen omien kiinnostustensa ja taitojensa mukaan.

Helmillä ja Olivialla yritysidea oli valmiina ja työnjakokin selvä. Olivia käsityöihmisenä tekee myytävät tuotteet ja Helmi hoitaa mm. markkinoinnin ja kirjanpidon. Näin sai alkunsa Ainoo NYT. Yritys valmistaa ainutlaatuisia, täysin käsin tehtyjä, pääasiassa vauvoille suunnattuja käyttö-​ ja lahjatarvikkeita. Valikoimissa on muun muassa pehmoleluja, kaukaloleluja, vaunuleluja ja vauvojen pipoja.

Yhdessä tytöt ovat olleet mukana monissa eri tapahtumissa, koulun järjestämissä sekä omalla ajallaan. Tilauksiakin on tullut niin paljon, että kaiken liikenevän vapaa-ajan saa valmistaa tuotteita.

Helmi ja Olivia ovat muutenkin yrittelijäitä nuoria naisia. Juuri 18 vuotta täyttänyt Olivia työskentelee opiskelun ja oman yrityksen pyörittämisen lisäksi myös paikallisessa lastentarvikeliikkeessä. Samoin vielä omaa synttäripäiväänsä odotteleva Helmikin työskentelee koulun ohella. Ensi kesäksi on luvassa Kankaanpäähän muutto ja kesätyöt uimavalvojana. Helmin haaveissa on keskittyä treenaamiseen ja Bikini Fitness -kisoihin.

Eivätkä nuorten naisten opiskelutkaan tähän jää: Välivuoden jälkeen ajattelin hakeutua opiskelemaan liikunnanohjaajaksi, toteaa Helmi motivoituneena. Oliviakin jatkaa opintoja ja hän on hakenut Satakunnan ammattikorkeakouluun opiskelemaan liiketaloutta. Tietoa mahdollisesta jatko-opiskelupaikasta joutuu vielä vähän odottelemaan, sanoo Olivia malttamattomana.

Mahtava kisakokemus

Ainoo NYT osallistui Varsinais-​Suomen ja Satakunnan Uskalla yrittää -​aluetapahtumaan. Helmin ja Olivian yritys valittiin parhaaksi 2. asteen NYT-yritykseksi ja sitä kautta aukeni tie finaaliin.

Uskalla Yrittää -​kilpailun finaali järjestettiin 24.–25.4.2024 Helsingissä. Finaalissa palkittiin nuorten harjoitusyrityksiä useissa eri kategorioissa. Suomen suurimman nuorten yrittäjyyskilpailun finaaliin osallistui lähes 60 harjoitusyritystä ja yhteensä noin 200 nuorta peruskouluista ja 2. asteen oppilaitoksista eri puolilta Suomea.

Ainoo NYT pokkasi ansaitusti Paras messupiste -palkinnon! Tuomariston perustelut: Messupiste on selkeästi rakennettu visuaalinen kokonaisuus, jossa esillepano ja hinnasto olivat selkeitä ja kutsuvia. Messupiste houkutteli asiakkaan lähemmäksi tutustumaan yrityksen toimintaan sekä herätti asiakkaan mielenkiinnon. Brändinmukainen somistus oli huomioitu. Todella hieno ja värikäs kokonaisuus!

Uskomaton ja unohtumaton matka! Tästä jatketaan eteenpäin entistä vahvempana ja ainutlaatuista kokemusta rikkaampana.

Yritys jatkaa toimintaansa Ainoo Design nimellä, Olivian luotsaamana. Ystävyys NYT-yrittäjien välillä säilyy sekä yhteiset muistot yrittäjyysvuodesta.

Mikäli yrittäjyys kiinnostaa, niin tytöt suosittelevat kyseistä oppimisohjelmaa myös muille. Mutta mikään ei tule ilmaiseksi ja itsestään: Mikäli olet valmis panostamaan ja antamaan yrittäjyydelle aikaasi, niin ehdottomasti kannattaa lähteä mukaan, he kannustavat.

Vielä ennen seuraavia askeleita ja tulevaa kesää, juhlitaan 30.5. tyttöjen valmistumista merkonomeiksi. Paljon onnea ja kaikkea hyvää tulevaan Helmi ja Olivia!

Kuvat: Uskalla yrittää -finaalitapahtumasta. Nuorten yrittäjyys ja talous NYT / Eficic

Tutustu Ainoo Design yritykseen ainoodesign.weebly.com(siirryt toiseen palveluun)