Siirry sisältöön

Unelmat todeksi – Heidi Hellsten on WinNovan Vuoden opiskelija 2024

WinNovan vuoden 2024 opiskelija Heidi Hellsten, lentokonetekniikka

Heidi Hellsten on oiva esimerkki siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä. Ja miten periksiantamattomalla työllä voidaan päästä omalle huipulleen.

Heidiä kiinnosti jo nuorena ajoneuvoala. Siihen aikaan ei vielä rohkeus riittänyt lähteä tekniselle alalle ja Heidi opiskelikin parturi-kampaajaksi. Kaikki muuttui, kun vuonna 2021 Heidi näki Facebookissa Lentokoneasennuksen perustutkinnon koulutusmainoksen. Hän ei edes tiennyt, että kyseistä alaa voisi Porissa opiskella: ”Nyt tai ei koskaan!” Hetkeäkään miettimättä hän hakeutui koulutukseen. Kouluun valinnan jälkeen Heidi aloitti opintonsa loppuvuonna 2021 WinNovan toimipisteessä Tallitiellä.

Perheellisenä naisena Heidi ei suoraan uskaltanut irtisanoutua työpaikastaan, jossa hän oli vastuutehtävissä, vaan jäi opintovapaalle. Nopeasti hän kyllä huomasi, että oli hakeutunut oikealle alalle ja pitkään haaveissa ollut tavoite kirkastui.

Heidi on toteuttanut myös muita haaveitaan. Hän ajoi moottoripyöräkortin viime kesänä. Lisäksi hän on kunnostanut ja laittanut ajokuntoon pitkään käyttämättömänä seisoneen moottoripyörän. Tämä määrätietoinen ja rempseä nainen saapuikin itse kunnostamallaan moottoripyörällä haastatteluun.

Ei opiskelu aina pelkkää nousukiitoa ole ollut. ”Toinen vuosi oli vaikea ja välillä mieleen hiipikin ajatus, että mitä teen”. Erityisesti Heidi haluaa välittää kiitoksen lentokonetekniikan lehtori Juha-Pekka Koskiselle, joka jaksoi valaa häneen uskoa ja on kannustanut vaikeinakin hetkinä. Myös kaikille muille opettajilleen, henkilökunnalle ja opiskelukavereille Heidi haluaa esittää kiitokset mieleenpainuvista opinnoista, tuesta ja tsempeistä.

Yksi monista mielenpainuvista hetkistä on kolmen kuukauden työelämässä oppimisen jaksolta Satakunnan lennostosta, kun Heidi pääsi Hornetin huollon yhteydessä painamaan ohjaamossa asejärjestelmän testinappeja. ”Nämä ovat niitä Älä koskaan paina -nappeja, joita ei yleensä painella”.

Mielenkiintoista oli, että Heidi ja hän tyttärensä Ella olivat kumpikin WinNovan opiskelijoita samaan aikaan. Ellalla on ensimmäinen vuosi takana Turvallisuusalan opiskelua. Nyt on edessä hetki kesäloman viettoa. Luvassa on ainakin mökkeilyä, moottoripyöräreissuja ja rentoutumista. Kesäkuussa alkavatkin sitten työt Suomen Ilmailuopistolla, melkein WinNovan lentokonehallien naapurissa.

Vuoden opiskelija -tunnustus

38-vuotias Heidi suoritti Lentokoneasennuksen perustutkinnon ennätystuloksilla. Heidi Hellsten valittiin myös WinNovan Vuoden 2024 opiskelijaksi. Seuraavassa perusteluja valinnalle:

”Jaa-a. Kaikki on aika lailla nyt saavutettu”, Heidi toteaa, kun häneltä tiedustellaan tulevaisuuden haaveista. Toivon, että pysyn terveenä ja saan tehdä alan töitä. No ehkä moottoripyöräilyyn liittyvä ”Iron Butt” -ajo olisi vielä toteutumattomissa haaveissa, kuten myös Kevon kanjonin vaellus, Heidi toteaa.

WinNovan Vuoden opiskelija 2024 Heidi Hellsten ja rehtori Taina Kivioja
WinNovan Vuoden opiskelija 2024 julkistettiin ja palkittiin 28.5.2024 Porin Tiedepuistossa olleessa valmistumisjuhlassa. Kuvassa Vuoden opiskelija Heidi Hellsten ja rehtori Taina Kivioja.

Kuvat WinNova / Nina Mäki, Hannu Lillomäki ja Mikko Mäntykangas.