Siirry sisältöön

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Perustutkinto
Toteutus
Päivä
Sijainti
Tiedepuisto 3, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

Aikataulu ja toteutus

HAE TYÖELÄMÄPAINOTTEISEEN MERKONOMIKOULUTUKSEEN!

Keväällä 2024 on mahdollisuus hakeutua opiskelemaan merkonomiksi työelämäpainotteisesti.

Työelämäpainotteinen opiskelu

Opiskelu tapahtuu työelämäpainotteisesti, joten opiskelijalla tulee olla työpaikka/työssäoppimispaikka tai opiskelija etsii sellaisen ennen opintojen aloittamista. Opiskelija oppii alan työtehtäviä tekemällä, mutta myös koulussa on opintopäiviä n. kerran viikossa, jokaisen opiskelijan oman henkilökohtaisen kehittämissuunnitelman (=hoks) mukaisesti.

Opinnot voi aloittaa lähes non-stoppina ja hakijat haastatellaan hakemusten saapumisen jälkeen ja suunnitellaan aloitus ja eteneminen yksiköllisesti. Koulutuksen kesto vaihtelee ollen pääsääntöisesti n. 1,5 – 2 vuotta.

Kohderyhmä

Koulutukseen voivat hakea kaikki, jotka haluavat suorittaa merkonomin tutkinnon tai osia siitä. Maahanmuuttajataustaiset hakijat kutsutaan kielikokeeseen ja kielitasovaatimus liiketoiminnassa on B1.1.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on kehittää opiskelijan liiketoiminnan ymmärtämistä, asiakaspalveluosaamista ja lisätä valmiuksia toimia elinkeinoelämän muuttuvissa työympäristöissä. Liiketoiminnan perustutkinnon suorittanut voi toimia myynnin, talouden, hallinnon tai toimistopalveluiden tehtävissä eri toimialoilla.

Sisältö

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä ja se muodostuu ammatillisista tutkinnon osista 145 osaamispistettä ja yhteisistä tutkinnon osista 35 osaamispistettä. 

Jokainen opiskelija suorittaa seuraavat kolme pakollista tutkinnon osaa:

Lisäksi opiskelija valitsee omien tarpeiden/työtehtävien mukaisesti sisältöjä mm. seuraavista tutkinnon osista 

Kustannukset

Koulutus on opiskelijalle maksuton. Oppivelvolliset saavat omaksi tai lainaksi opinnoissa tarvittavia kirjoja, muut opiskelijat hankkivat ne itse.

Alle 25-​vuotiaat voivat hakea opintotukea opintoihinsa.

Yli 25-​vuotias voi tietyin edellytyksin opiskella päätoimisia omaehtoisia opintoja työttömyysetuudella. Opiskelu pitää hyväksyttää ennen koulutuksen aloittamista työ- ja elinkeinotoimistossa. Lisätietoja www.te-​palvelut.fi(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).

Koulutus on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella.

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä oheinen sähköinen lomake. Kerro hakemuksessa itsestäsi, koulutustaustastasi ja elämäntilanteestasi. 

Olemme yhteydessä hakijoihin hakemusten saapumisjärjestyksessä. 

Yhteyshenkilöt